Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Glokal - distanskurs med internationell praktik

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Kultur & Design
Glokal - distanskurs med internationell praktik beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
4 månader
Ansökan öppnar
Höst 2020
Pris
360 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
2021-01-01
Kort om utbildningen

Global + Lokal = Glokal!
Vi erbjuder en kurs där vi tänker globalt, men agerar lokalt. En kurs där det lilla, nära mötet spelar roll för hela världen som sammanhang, och där världen blir tydlig också i det lilla mötet.

Sista ansökningsdag 15 april!

Så vill du lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, bli utmanad och samtidigt vara med och göra skillnad för andra människor? Då ska du söka till Svfs och Equmenias nya kurs Glokal!

På vår distanskurs med internationell praktik studerar du via nätet med handledning från Svf – i en helt annan del av världen. Kursen bygger på folkbildningens idé om att man lär tillsammans i en grupp där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras. Genom nätuppkopplad undervisning och samtal och genom skriftliga uppgifter får du bl a lära och reflektera över landet, samhället, historien och de religioner du finns mitt ibland. Du är i en ny miljö där du ser och lever i vad du lär!

Du kommer att få hjälpa till i verksamheter kopplade till barn och unga inom kyrkliga organisationer som Svf, Equmenia och Equmeniakyrkan samarbetar med på olika håll i världen. Kursen är på heltid under en termin med start höstterminen 2019.

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola
Om Södra Vätterbygdens folkhögskola
Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök