Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Utbildningar inom Djurvård

0 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Utbildningar inom Djurvård

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa din sökning

Utbildningar inom djurvård

Djurens välbefinnande är något som många människor brinner för. Att vara i djurens sällskap lugnar ner och gör oss rofyllda. Djursjukvården har stora behov av kompetent personal så varför inte prova på en utbildning inom just djurvård?. Du har dessutom chans att efter avslutade studier öppna eget – kanske ett hunddagis eller en salong för pälsvård. Möjligheterna är många och kursutbudet är stort. Börja här på Blocket Utbildning.

Praktiskt arbete varvat med teori

I stort sett alla utbildningar inom djurvård har en stor del praktik där du får yrkeslivserfarenhet. Det kan vara skönt att blanda teori med att vara ute i friska luften och umgås med djur. Djurskötare är väldigt efterfrågade både i Sverige och utomlands, vilket kan ge dig breda möjligheter i karriären senare om du känner att du vill flytta längre bort.

Många anställningsmöjligheter

En djurvårdarutbildning kan ge dig goda anställningsmöjligheter och till och med bädda för att öppna egen klinik eller verksamhet.

  • Veterinärklinik – Assistera veterinärerna på en klinik eller djursjukhus och hjälp skadade och sjuka djur.
  • Hunddagis – Ta hand om hundar när husse och matte är på semester eller arbetar under en kortare eller längre tid.
  • Inom forskning och läkemedelsindustrin för djur – Ha ett finger med i spelet vid framtagning av nya läkemedel eller forskning på djursjukdomar.
  • Hundtrimningssalong – Även våra hundar vill se fina ut. Öppna eget eller arbeta på hundspa eller salong och klipp klor, päls och rengör de pälsprydda kunderna.
  • Hundar i tjänst – Polis- och militärhundar har stor betydelse, likaså terapihundar som underlättar för sköra och sjuka människor. Lär dig mer om hur du tränar dem!
  • Djurpsykolog – En utbildning som lär dig förstå det psykologiska hos djur, främst hundars beteenden. Bli den nästkommande kända hundpsykologen Cesar Milan!

Med en djurvårdarutbildning i ryggen gör du livet lättare för både människor och djur. Våra älskade fyrbenta vänner behöver all omsorg de kan få. Hitta din drömutbildning inom djurvård här på Blocket Utbildning!

Till toppen