Ekohushåll - i teori och praktik

Väddö Folkhögskola
Miljö & Djurvård
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Distans
16 mars 2020
Kort om utbildningen

Deltidsutbildningen ges på distans med 9 fysiska träffar på skolan. Kursen vägleder dig genom ekohushållningens olika områden och vi lär dig hur du går från konsument till producent och visar hur du skapar nya beteendemönster för en mer hållbar och meningsfull tillvaro.

Ekohushållning sträcker sig över många olika ämnesområden, därför är utbildningens inriktning bred. Vi studerar allt ifrån regenerativ småskalig odling (vårt huvudfokus på kursen) och djurhållning, till kunskap om vilda växter och hantverk. Vi praktiserar odling med kunskaper hämtade från främst permakultur och korean natural farming (KNF). Stor vikt läggs vid jordkunskap. Vi odlar framförallt ätbara perenner och vedartade växter.

Vi jobbar samtidigt med att ställa om från där vi är idag. För att kunna göra det och för att ha energi att ekohushålla måste vi först se till att vi själva mår bra. Det gör vi med hjälp av att studera näringsrik, hållbar och socialt riktig kost, träning (på din nivå) och andning. Vi tittar även på beteendeförändrande mönster i vår vardag för att kunna dra ner på resursanvändandet och ta ett större socialt ansvar glokalt. Läs mer om utbildningen på Väddö folkhögskolas hemsida.

Ekonomi: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 3400 kr per läsår för förbrukningsmaterial och avgifter för studiebesök. Kostnad för kost och logi på skolan under träffarna tillkommer.

Läs mer och ansök
Om Väddö Folkhögskola

Väddö folkhögskola är en mötesplats för utbildning och utveckling. Här studerar människor från hela världen i en kreativ och flexibel miljö med naturen runt hörnet. Du kan välja mellan många olika typer av utbildningar och studera allt från hälsa och socialpedagogik till samhällsförändring och skapande verksamheter.

Du har även möjlighet att bo på skolans internat under din studietid och då ingår all kost på vardagar från måndag frukost till fredag lunch i hyran. Skolan ligger i natursköna Roslagen i Stockholms län och närheten till skog och hav bjuder på många fina upplevelser.

Läs gärna mer om Väddö folkhögskola och utbildningarna på skolans hemsidan.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler