Blocket Utbildning är en del av

Hovslagare

Wången
Miljö & Djurvård
Hovslagare beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Välkommen till Hästnäringens riksanläggning Wången. Hos oss får du sko alla de hästar som finns på anläggningen – det är allt från unghästar till tävlingshästar inom trav- och islandshästsporten till brukshästar. Vi tar även emot kunders hästar för skoning för att ge dig variation och rutin. Våra lärare har lång och bred erfarenhet från olika grenar inom hästsport.

Efter den treåriga utbildningen har du praktiska och teoretiska kunskaper för att verka yrkesmässigt somgodkänd hovslagare av Jordbruksverket. Du är också förberedd för att starta eget företag.

På Hästsportens riksanläggningar får du en hovslagarutbildning av hög kvalitet. Vi fokuserar på varje enskild individs förutsättningar och skor för hög hållbarhet och prestation inom hästsporten, med hästens välfärd i centrum.

Sista ansökningsdag: 15 april

Logga för Wången
Om Wången

På Wången utbildar vi blivande professionella inom hästsport på allt från gymnasium till universitetsnivå och vi har utbildningar för både hästskötare, travtränare, brukshästkuskar, ridlärare, hippologer och hovslagare. Det är en självklarthet för oss att våra medarbetare har spetskompetens inom trav, islandshäst, brukshäst, hovslageri, pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, hästkunskap och forskning.

Vi erbjuder även våra elever och studenter internationella kontakter och erfarenheter genom samarbeten med utbildningsorganisationer i andra länder, resor och möjlighet till att söka stipendier för att praktisera utomlands.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök