Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Självhushållning - Lär dig att bli självförsörjande

Klarälvdalens folkhögskola
Miljö & Hållbarhet
Självhushållning - Lär dig att bli självförsörjande beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
9 månader
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

På "Självhushållning" får du bland annat lära dig att odla din egen mat, bygga ditt eget hus och hur du på andra sätt kan bli självförsörjande. Du får en bred kunskap som kan vara en början till att förverkliga dina drömmar om ett landsbygdsboende.

Utbildningens övergripande tema är att inspirera dig till en högre grad av självförsörjning och att hushålla med resurser. Du får verktyg för att utveckla en kreativt skapande livsstil på landsbygden. Ekologiska och alternativa lösningar prioriteras. Undervisningen varvas mellan teori och praktik. Minst hälften av tiden består av praktiska övningar. De teoretiska passen är upplagda som föreläsningar/lektioner. Innehållet följer årstidernas förutsättningar och ämnena varvas.

Inom utbildningens ramar och utifrån dina egna förutsättningar och önskemål bestämmer du själv grad av självhushållning. Undervisningen hålls i Kretsloppshuset strax utanför Sunne, ett hus för inspiration och kunskap inom vardagsnära miljöfrågor.

Under utbildningen läser du följande ämnen:

  • Trädgårdsodling
  • Boende och byggnation
  • Småskaligt skogsbruk
  • Småskaligt lantbruk och djurhållning
  • Ekonomi
  • Förädling och förvaring av livsmedel

Plats

  • Sunne

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Klarälvdalens folkhögskola

Om Klarälvdalens folkhögskola

Studier mitt i naturen - Klarälvdalens folkhögskola inriktar sig på natur, turism och friluftsliv, vård och omsorg, allmän kurs och möjlighet att läsa collegeåret. Vi finns i en naturnära miljö vid Klarälvensstrand i Stöllet men även i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök