Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Diplomerad Trädgårdsskötare

Yrkesakademi - Sundberg, Piret
Miljö & Hållbarhet
Diplomerad Trädgårdsskötare beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
50%
Studielängd
4-5 veckor
Pris
9 500 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Har du intresse för företagande och vill hjälpa människor med trädgårdsskötsel? Då är denna utbildning rätt för dig. 

Många tomter i städer har markytor som kan användas till odling av blommor och grönsaker. En solig altan eller balkong kan också förvandlas till en blomstrande oas. Din hjälp behövs!

Att arbeta som Diplomerad Trädgårdsskötare?
Som diplomerad trädgårdsskötare kan du hjälpa hushållen med trädgårdsskötsel och kan inspirera människor till att ta steget mot en mer hälsosam och aktiv livsstil. Du kan lära ut till andra hur man skapar en trivsam miljö i trädgården. Arbete som trädgårdsskötare är fritt och ger bra kondition, man kan arbeta med många olika saker vilket gör att det aldrig känns enformigt. 

Utbildningens upplägg
Under utbildningen får du teoretisk kunskap om de centrala kunskapsområden jord, kompostering, plantering, beskärning, växtkunskap, trädgårdsskötsel och ekologisk odling.

I utbildningen ingår 6 timmar och 40 minuter skärminspelade föreläsningar samt 40 minuter inspelat material i trädgården. Du som deltagare har möjlighet att arbeta med materialet under ett år och i din egen takt. Utbildningen innehåller även övningsuppgifter och quiz där du får sätta dina teoretiska kunskaper på prov.
Ett inlämnat diplomeringsarbete ger dig diplom som kan intyga dina kunskaper.

Målgrupp
Denna utbildning vänder sig till alla som vill snabbt tillgodogöra sig de teoretiska grunderna i trädgårdsskötsel. Den passar även dig som vill arbeta som kreativ skapare av din miljö och samtidigt kunna njuta av livets goda.

Plats

  • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Yrkesakademi - Sundberg, Piret

Om Yrkesakademi - Sundberg, Piret

Trädgårdsutbildningar för nybörjare!

Vår kursinstruktör, Piret Sundberg, hjälper dig med alla frågor du har innan och under dina studier. Hon är både trädgårdsälskare och har kunskap och erfarenhet inom området. Kunskaperna kommer från en ettårig utbildning i trädgårdsskötsel och plantering av krukväxter, kurser i blomsterbinderi, fristående kurser i måltidskunskap och utbildning till pedagog. 

Piret har nu arbetat några år med utbildning och coachning och vill med föreläsningsserien Diplomerad Trädgårdsskötare förmedla en del av sina praktiska kunskaper.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök