Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

ALLMÄN KURS NATURVETENSKAPLIGT BASÅR

Strömbäcks folkhögskola
Naturvetenskap
ALLMÄN KURS NATURVETENSKAPLIGT BASÅR beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
3 955 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Drömmer du om att utbilda dig inom teknik eller naturvetenskap? Naturvetenskapligt basår ger dig möjlighet att komplettera din gymnasieutbildning med de kurser du saknar.

Basåret ger dig den behörighet som krävs för att utbilda dig till exempelvis ingenjör, läkare, veterinär, biolog eller kemist.

Utöver den lärarledda klassrumsundervisningen finns möjlighet att få extra stöd i dina studier i vår studieverkstad.

Mål med utbildningen
Att du som studerar uppnår särskild behörighet för att studera vidare på högskola.

Kostnader
Studerande på Allmän kurs betalar en basavgift. Läsåret 2019/2020 är basavgiften 3955 kr per år. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

Prisjusteringar görs inför varje nytt läsår. Full årsavgift tas ut även vid studieavbrott. Om särskilda skäl finns kan avgiften justeras, detta sker då i samråd med ansvarig linjeföreståndare. Kostnader för litteratur tillkommer.

Sista ansökningsdatum: 26 april 2020

Plats

  • Umeå

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Strömbäcks folkhögskola

Om Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en skola för vuxna och en del av folkbildningen. Här erbjuder vi en pedagogisk miljö som stimulerar till engagemang i samhällsutvecklingen, ett demokratiskt förhållningssätt och personlig utveckling.

Här studerar vi tillsammans och lär känna varandra, både deltagare och lärare, och dessutom vet rektor Lasse vad alla heter (ja, det är sant).

Vi lägger stort fokus på att utforma våra yrkesutbildningar utifrån det som efterfrågas i arbetslivet och det som man faktiskt kommer ha nytta av där. Dessutom har vi valt att inte ha några tentor och uppsatser till skillnad från motsvarande högskoleutbildningar.

Välkommen till Strömbäcks!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök