Allergier och intoleranser för offentlig verksamhet

Sammanfattning
- Utbildningstyp
- Kompetensutveckling / Kurs
- Studietakt
- 50%
- Studielängd
- 4 timmar
- Pris (exkl. moms)
- 1 295 kr
- CSN
- Nej
Kort om utbildningen
Webbutbildning - Med denna kurs håller du inom offentlig verksamhet dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med offentlig måltidsverksamhet, skola och förskola och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser.
Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.
Kursinnehåll
- Näringslära
- Hälsotrender
- Vanliga allergier och intoleranser
- Allergener enligt EU-listan
- Säker hantering av livsmedel
- Beredning och servering
- Specialkost
- Menyplanering
Plats
- Online
Kommande utbildningsstarter
Online
För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om GastroMerit, Martin & Servera
GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet, vi har utbildningar för hotell, restaurang och storkök.