Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Näthandel - Grundläggande

Hermods
Data & IT
Försäljning
Organisation & Ledning
Näthandel - Grundläggande beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
50%
Studielängd
5 veckor
Pris
2 950 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen ger dig grunden i kunskaper om näthandel. Du lär dig hur du ska bedriva en verksamhet på Internet. I kursen får du också grundläggande kunskaper om hur du skapar en hemsida, och hur ny teknik används och anpassas till näthandel. Du lär dig även att marknadsföra en nätbutik med hjälp av en marknadsplan.

Under kursens gång lär du dig betydelsen av ett ordentligt förarbete i samband med en satsning på näthandel. Du lär dig branschkunskap, kundkunskap, utvecklingen av affärsidé och affärsmodell, samt hur du granskar olika affärsmöjligheter utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Även transportlösningar och miljökonsekvenser vid olika former av varutransporter är en del i kursen. Avslutningsvis lär du dig om olika betalningssätt och betalningssystem, om säkerhetsfrågor samt lagstiftning i samband med näthandel.

Kunskaper efter kursen Näthandel:

 • Affärsidé och entreprenörskap.
 • Teknikutveckling.
 • Sociala medier i marknadsföringssyfte.
 • Målgrupper och konkurrensmedel.
 • Marknadsföring på Internet.
 • Betalningssätt och betalningssystem.
 • Programvaror för webbplatsproduktion.
 • Publiceringsverktyg för webbplatser.
 • Lagstiftning och säkerhetsfrågor.
 • Miljöaspekter och logistik.


Upplägg: Kursen motsvarar 5 veckors heltidsstudier som kan fördelas hur du vill över ett helt år.

Plats

 • Distans
 • Online

Kommande utbildningsstarter

Online

Utbildningsstart
Löpande starter

Distans

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Hermods

Om Hermods

Vi på Hermods engagerar oss i människors utveckling och framtid. Vårt uppdrag är att förse näringslivet med rätt kompetens och ge individen möjlighet att utvecklas för resan in i framtiden. Vi tar vårt uppdrag på största allvar och som en av Sveriges största utbildningsaktörer är det vårt ansvar att lyckas. Vår passion är utbildning som är flexibel och anpassad efter behov och förutsättningar. Så har det varit sedan vi startade 1898.

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är ett av alternativen för dig som är på jakt efter jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll och bransch. Ett annat alternativ kan t.ex. vara en valideringsutbildning inom vården för att bli behörig. Oavsett vad du är ute efter så säkrar du din framtid på arbetsmarknaden genom att studera hos oss. Vi utbildar dig för framtiden!

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök