Allergier och intoleransutbildning för restaurang

GastroMerit, Martin & Servera
Hotell & Restaurang
Organisation & Ledning
Sammanfattning
Utbildningstyp
Företagsutbildning
Studietakt
Deltid
Studielängd
4 timmar
Pris
1619 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Online
Löpande starter
Kort om utbildningen

Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov. Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet.

Under kursen får lära dig att på bästa möjliga sätt bemöta och servera personer med allergier och speciella kostönskemål. Du får grundläggande kunskap om de vanligaste allergierna och intoleranserna, och får även lära dig säker livsmedelshantering. Du får dessutom en genomgång av EU-direktivet ”Informationsförordningen” som omfattar bland annat märkning av förpackad och oförpackad mat.

Kursinnehåll

  • Näringslära
  • Hälsotrender
  • Vanliga allergier och intoleranser
  • Allergener enligt EU-listan
  • Säker hantering av livsmedel
  • Beredning och servering
  • Specialkost
  • Menyplanering

 

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang, café eller inom en restaurangkedja och som vill få grundläggande kunskaper om livsmedelsallergier och intoleranser.

Avgift: 1295 kr exkl. moms.

Läs mer och ansök
Om GastroMerit, Martin & Servera

GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet, vi har utbildningar för hotell, restaurang och storkök.

Utbildningstyper
Företagsutbildning, Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler