Arbetsledarutbildning

Byggakademin Sverige AB
Bygg & Anläggning
Organisation & Ledning
Sammanfattning
Utbildningstyp
Företagsutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
6 dagar
Pris
26125 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Umeå
24 mars 2020
Uppsala
1 april 2020
Stockholm
2 april 2020
Göteborg
14 april 2020
Östersund
19 maj 2020
Stockholm
22 september 2020
Malmö
24 september 2020
Örebro
30 september 2020
Uppsala
6 oktober 2020
Göteborg
5 november 2020
Linköping
24 november 2020
Kort om utbildningen

Arbetsledarutbildning ger dig de verktyg och kunskaper du behöver för att axla rollen som arbetsledare/platschef i ett bygg- eller anläggningsprojekt. Vi hjälper dig att snabbt komma in i rollen och utveckla ditt ledarskap genom personlig effektivitet och kommunikation.

Arbetsledarutbildningen går grundläggande igenom alla delar av ett projekt från start till mål under sex kursdagar med en kursdag per vecka. Kursen inleds med att du lär dig läsa kontraktshandlingar med fokus på standardkontrakten (AB04/ ABT 06). Du lär dig olika planeringsmetoder, tar fram en kalkyl och upprättar en tidplan. Senare under kursen går vi igenom hur du kan arbeta med avstämningar och prognoser, göra bra inköp, hanterar ÄTA, styra UE och produktionen t.ex. med hjälp av arbetsberedning och olika möten till att slutligen avsluta projektet där du lär dig allt om praktiska rutiner, kundnöjdhet och hur du återför den erfarenhet du lärt dig från projektet internt i din organisation.

Kursen omfattar även personlig effektivitet, ledarskap och kommunikation. Du kommer att utveckla ditt ledarskap under kursen genom att lära dig arbeta med målstyrning och gruppers utveckling samt hur du motiverar din personal. Du kommer få träna på kommunikation och presentationsteknik samt lära dig att hantera svåra samtal. Kursen tar upp metoder för mötesteknik där du lär dig hålla effektiva möten.

Kundcitat:
”Kursledaren hade gedigen kompetens med stor erfarenhet från byggbranschen. Hon var tydlig och satte upp mål för varje dag. Det bästa med kursen var att jag lärde mig förstå min arbetsroll bättre. Jag fick verktyg som hjälper mig bli en bättre ledare och driva mina projekt på ett mer effektivt sätt.”
Frederic Vermeulen, VD, KVS Glas och Byggteknik AB

”Föreläsarna är pålästa och jätteduktiga på att förmedla kunskap på ett begripligt sätt. Det blir ofta diskussioner med kursdeltagare från olika företag vilket ger en bra dynamik. Det är alltid högt till tak och alla delar med sig av erfarenheter och kunskaper.”
John Thorsell, VD, Haga ROT Service AB

Innehåll

 • Verktyg för att styra ett byggprojekt från start till mål
 • Läsa kontraktshandlingar
 • Upprättar produktionskalkyl och tidplan
 • Ekonomi-avstämning
 • Arbetsberedning
 • Styra projekt genom möten
 • Avstämningar, prognos
 • ÄTA-hantering
 • Inköpsarbete
 • UE-styrning och projektavslut
 • Behandlar ledarskapsfrågor
 • Personlig planering/effektivtet

 

Pris
20 900 SEK exkl moms
26 125 SEK inkl moms

Läs mer och ansök
Om Byggakademin Sverige AB

Byggakademin är ett utbildningsföretag för alla i bygg- och anläggningsbranschen med målet att ge bästa kunskap och utveckling. Våra lärare har lång erfarenhet från olika positioner inom byggbranschen och är duktiga pedagoger. Byggakademin erbjuder ett brett utbud av kvalificerade kurser och finns framförallt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Örebro och Umeå.

Utbildningstyper
Företagsutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar

Visa fler