Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Agil Projektledare - distans, 225 YH-poäng

IHM Business School
Data & IT
Organisation & Ledning
Agil Projektledare - distans, 225 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
50%
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Jobbar du inom IT-, system-, program-, applikations- eller webbutveckling och vill meritera dig som agil projektledare? Denna utbildning kan du läsa på distans, parallellt med ditt jobb. Lär dig agila metoder som t.ex. Scrum, Kanban, LESS m.fl.

Utbildningen Agil projektledare är riktad till dig som vill utöka din kompetens och förståelse för agila metoder inom projektledning. Agil projektledning är på stark frammarsch på den svenska marknaden och har visat dokumenterat goda resultat. Metodiken ersätter i många fall traditionell projektledning, men även kombinationen agila och traditionella metoder har visat sig vara framgångsrikt.

Ett agilt arbetssätt innebär täta avstämningar och större utrymme att förändra och anpassa planen efter nya faktorer som tillkommer under projektets gång. Dagens snabba tempo är en av anledningarna till att agil projektledning blivit både populärt och kostnadseffektivt - ett rörligt synsätt, ett agilt synsätt, många fall överträffar i många fall en spikad projektplan.

Inom exempelvis webbutveckling, systemutveckling och applikationsutveckling är agila metoder av mycket stor betydelse för effektiv projektledning.

Tänkbara yrkesroller efter utbildningen Agil Projektledare

  • Agil projektledare
  • Projektledare, IT, programvaruutveckling
  • Projektledare, IT, systemutveckling
  • Agil coach
  • Agil teamledare
  • Förändringsledare


Utbildningsmål
Utbildningen agil projektledare ger dig aktuell kunskap och kompetens för att driva agila projekt. Du utvecklar såväl strategiska som operativa färdigheter inom planering, ledning och dokumentation.

Omfattning
2-3 fysiska träffar per termin på den ort du har sökt till. 

Ansökningsperiod: 10 februari – 3 maj

Plats

  • Delvis distans (Göteborg)
  • Delvis distans (Stockholm)
  • Delvis distans (Malmö)

Kommande utbildningsstarter

Delvis distans (Malmö)

Utbildningsstart
2021-08-02
Ansökan öppnar
Vår 2021

Delvis distans (Stockholm)

Utbildningsstart
2021-08-02
Ansökan öppnar
Vår 2021

Delvis distans (Göteborg)

Utbildningsstart
2021-08-09
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för IHM Business School

Om IHM Business School

Vårt kvalitetssystem bygger på 50 års erfarenhet av att utbilda yrkesverksamma, nära samarbete med näringslivet och egen utvecklingsfunktion som införlivar nya rön från forskare i hela världen.

Under årens lopp har vår utvecklingsavdelning utarbetat en egen pedagogisk modell för yrkesverksamma praktiker. Aktuell kunskap och träning i skarpa affärscase ökar förmågan att se nya möjligheter, agera och förändra.

Vi uppdaterar innehållet i våra program med nya forskningsrön från hela världen och ett nära samarbete med näringslivet.

Vi väljer våra lärare med krav på pedagogisk kompetens och gedigen erfarenhet från verkligheten, och de kompetensutvecklas fortlöpande i IHMs regi.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs, Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök