Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Projektledare Elkraft, Distans

Åsbro Kursgård AB
Organisation & Ledning
Teknik & Ingenjör
Projektledare Elkraft, Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
50%
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Behovet av projektledare inom energibranschen är mycket efterfrågat. Denna utbildning på yrkeshögskolan öppnar nya vägar i energibranschen.

Många av dagens projektledare är montörer och tekniker som skaffat sig kompetensen under arbetslivet. Branschen har länge efterlyst en renodlad projektledarutbildning riktad mot elproduktion och eldistribution.

Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar, föreskrifter och om projektekonomi, som en del i affärsmannaskap. Utbildningen ger dig kompetenser inom projektstyrning och hur du tar på dig ledarrollen och driver ett framgångsrikt team från start till mål. Du får även kompetenser i kvalité- och miljöledning.

Distansutbildningen till projektledare ger framför allt dessa yrkesmöjligheter:

  • Projektledare Elkraft
  • Elkraftkonsult inom anläggningsprojekt
  • Beredare inom energibranschen

 

Utbildningen är till stor del teoretisk med autentiska uppgifter från branschen. Studierna bedrivs främst genom självstudier via en digital studieplattform, men det ingår även 13 stycken närträffar på Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta övningar på kursgårdens anläggning.

Förkunskaper: Du ska ha minst 5 års yrkeserfarenhet från energibranschen, där du arbetat med Elkraft mellan 0,4–400kV, eller motsvarande kunskaper.

Om kursen:

  • 2-årig distansutbildning
  • Studietakt: 50% (Halvfart)
  • 215 YH-poäng

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
2021-09-06
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Åsbro Kursgård AB

Om Åsbro Kursgård AB

Åsbro Kursgård AB är energibranschens utbildningscenter. Anläggningen omfattar ett övningsfält på 130 ha vilket är det största i Nordeuropa. Här finns alla typer av installationer från 0,4 kV till 400 kV, ledningar, ställverk och stationer. Det finns också en kraftsystemsimulator och ett gediget kabelnät. 

Utbildningar förankrade i arbetslivet
Vi har ett över 70-årigt samarbete med företag, branschorganisationer, skolor och aktörer inom energisektorn som hjälper oss att utveckla aktuella utbildningar, som motsvarar de krav som omvärlden ställer på oss, våra studenter och energibranschens framtida arbetskraft.

Våra engagerade lärare och instruktörer kommer från energibranschen, och har specialistkunskap inom sina specifika områden. På så sätt får våra studenter alltid kunskap om det senaste inom sin framtida yrkesroll.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök