Blocket Utbildning är en del av

Skyddsombud i praktiken – online

Work Health
Säkerhet & Skydd
Skyddsombud i praktiken – online beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 dag
Pris
På förfrågan
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Online
2020-11-10
Online
Vinter 2021
Kort om utbildningen

Att jobba med arbetsmiljöfrågor – en rolig uppgift, men inte alltid så lätt att axla i praktiken. Den här onlineutbildningen går igenom vad det innebär och hur du blir effektiv i ditt arbetsmiljöarbete. Den fokuserar på vanliga problem och scenarion och låter deltagarna med hjälp av övningar, case och grupparbeten hitta praktiska lösningar.

Utbildningen ges via länk och passar alla skyddsombud, nya som erfarna, som vill få mer kunskaper om arbetsmiljölagstiftning, samverkan, skyldigheter och rättigheter. Du får också en introduktion till OSA (organisatorisk och social arbetsmiljö) samt hantering av kränkande särbehandling på jobbet. Du har även möjlighet att ta upp specifika fall och föreskrifter som berör just din arbetsplats. Tillsammans med tips, råd och erfarenheter från de andra deltagarna ger den här kursen dig en stabil plattform att bedriva ditt arbetsmiljöarbete på. Det här är vår mest populära intensivkurs som återkommande får mycket höga betyg i utvärderingar.

Utbildningens mål
Det övergripande målet är att deltagarna ska utveckla ett förhållningssätt och få kunskaper om metoder och arbetssätt för att kunna effektivt kunna medverka i arbetsmiljöarbetet på sina arbetsplatser.

Målgrupp
Skyddsombud, arbetstagare, fackligt förtroendevalda – och givetvis är arbetsledare också välkomna! Inga förkunskaper krävs.

Sagt om kursen: 
”Långt, långt, långt över förväntan!” (september 2020)
”Tack för att mycket givande kurs. Huvudet var mosigt på vägen hem från jobbet, mycket att processa och tänka på inför framtiden! KUL!” (mars 2020)
"Jättebra kursansvarig, tydlig kommunikation, bra talare vilket gjorde det enkelt att hålla fokus hela dagen. Det var min första introduktion till arbetsmiljölagen och det trots det ändå enkelt att förstå och jag känner att jag kan ta det vidare och börja jobba med det i praktiken." (november 2019)
"Kursen gav mig verktygen jag behöver för att veta vart jag ska börja i mitt arbete som skyddsombud." (oktober 2019)
"Superbra att vi pratade mycket om de faktiska frågeställningar som vill ställs inför och applicering av lagarna" (maj 2019)
"Bra material, bra upplagt med mycket praktiska övningar." (maj 2019)

 

Logga för Work Health
Om Work Health

Work Health ett konsultföretag specialiserat mot psykosocial hälsa. Vårt team består av kvalificerade konsulter med erfarenhet från industri, forskning, fack samt media. Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för anställda att trivas på jobbet.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök