Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Grundutbildning för ordningsvakt 2020

Väktarskolan
Säkerhet & Skydd
Grundutbildning för ordningsvakt 2020 beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
106 timmar
Pris
11 900 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

En ordningsvakts uppgift är att tillsammans med polisen medverka till att upprätthålla den allmänna ordningen på av Polismyndigheten reglerade platser såsom t.ex. restauranger, köpcentrum, festivaler, campingplatser, sportarrangemang, domstolar och inom kollektivtrafiken. En ordningsvakt har ett myndighetsuppdrag och har därför vissa polisiära befogenheter att ingripa vid ordningsstörningar och brott.

Vad krävs för att bli ordningsvakt?
För att kunna förordnas av Polismyndigheten som ordningsvakt måste man utöver grundutbildningen uppfylla följande krav:

  • Fyllt 20 år.
  • Laglydnad. Laglydnad kontrolleras genom att polisen hämtar in uppgifter från misstanke- och belastningsregistren. Om du dömts för brott som begåtts under de senaste fem åren anses du inte som lämplig.
  • Lämplighet (Du kommer att kallas till en intervju hos Polismyndigheten för en allmän bedömning av Din lämplighet).
  • Behärska svenska språket i tal och skrift väl. Språkkunskaperna kommer att bedömas av polisen.
  • Normal fysik (springa 2000 meter på högst 12 minuter samt lyfta och dra en 77 kg docka minst 15 meter).


Polismyndigheten är den myndighet som utfärdar förordnande för ordningsvakter och som även kommer att pröva att sökanden uppfyller ovannämnda krav.

Efter utbildningen
Efter godkänd grundutbildning (och efter att du skickat in och betalat förordnandeansökan till Polismyndigheten) får du ett ordningsvaktsförordnande som gäller i tre år. För att därefter bli förordnad på nytt måste du genomgå fortbildning.

Plats

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Lund

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Löpande starter

Göteborg

Utbildningsstart
Löpande starter

Lund

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Väktarskolan

Om Väktarskolan

Väktarskolan AB grundades år 2000 och är ett av Länsstyrelsen auktoriserat utbildningsföretag. Vi utbildar ca 4.500 elever om året och är den största privata aktören på marknaden.

Vår verksamhet omfattar hela Sverige och vi har egna skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö samt ett stort säkerhetscentrum i Boden. Våra lärare och instruktörer är mycket kunniga och välutbildade med många års erfarenhet av bevakningsbranschen. Vi lägger stor vikt på lärarnas kunskaper i pedagogik samt retorik för att garantera hög förståelse för våra elever.

Vår profession och värdegrund präglas av viljan att stödja och hjälpa, både varandra och andra. Vi är lojala både mot varandra och uppdraget. Vårt handlande präglas av att vi tar initiativ, är beslutsamma, har ett högt säkerhetsmedvetande och beaktar riskerna i vår verksamhet. Detta skall ske med personlig hänsyn till varandra, omgivning och miljö.

Var och en har en del i och ett ansvar för resultatet. Vi är alla öppna och delaktiga i ett samarbete som inspirerar till framgång. Vi är lagspelare som värnar om ett gott samarbete såväl internt som externt.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök