Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Basic Safety

Sjöskolan på Beckholmen AB
Säkerhet & Skydd
Basic Safety beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 vecka
Pris
14 688 kr
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Stockholm
Löpande starter
Kort om utbildningen

Basic Safety grundläggande säkerhet för sjöpersonal enligt STCW Manila.

Basic Safety kursen genomförs under fem dagar. Dels teori blandat med praktik på Beckholmen i Sjöskolans egna lokaler. En till två dag hålls på övningsbrandfältet i Rosersberg sista dagen är alltid på Beckholmen. Som vanligt på Sjöskolan varvas teori med praktiska övningar, och utbildningen sker i genuin varvsmiljö.

Basic Safety är en kurs i grundläggande säkerhet för sjöpersonal och motsvarar kraven i STCW-koden sektion A-VI/1.1-1.4.

Kursens omfattning uppfyller de krav som angetts av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2013:47) om utbildning och behörigheter för sjöpersonal, i enlighet med Manilafördraget. Sjöskolan på Beckholmen var först i Sverige med att kunna erbjuda utbildningen efter Manilafördraget 2012.
Observera att om du gått Basic Safety innan detta fördrag måste du gå om utbildningen för att certifikatet skall gälla!

Sjöskolan är certifierad av Transportstyrelsen att genomföra Basic Safety. Våra instruktörer har lång erfarenhet och mycket goda referenser. Brandteori och praktik genomförs av särskilt sakkunniga på brandskydd ombord.

Efter genomförd kurs får du ett kursintyg. Med hjälp av detta tar du sedan ut ett internationellt giltigt certifikat på Transportstyrelsen.

I Norge motsvarar denna kurs IMO60, och är ett lägsta krav för anställning på t.ex. Hurtigruten.

Kursen är också populär bland seglare som tycker säkerheten ombord är viktig under till exempel långseglingar. Underkursen får du förutom massa viktig teori även uppskattade praktikpass. Du får prova överlevnadsdräkter i vatten, samt testa hur svårt det är att komma ombord en livflotte. Det blir inte lättare med dräkt och flytväst, en nyttig kunskap. Du får även prova på att släcka bränder på brandfält, där den största lärdomen brukar vara att man inte vill råka ut för brand ombord. Du får även testa hur det fungerar att använda en elektrisk hjärtstartare, samt friska upp dina kunskaper i HLR.

Logga för Sjöskolan på Beckholmen AB
Om Sjöskolan på Beckholmen AB

Hos Sjöskolan på Beckholmen AB har vi båtutbildningar för såväl sjömän som fritidsskepparen. Vi utbildar centralt och marint i Stockholm samt Göteborg. 

Här finns yrkeskurser som hjälper dig att påbörja din marina yrkeskarriär, till exempel med Fartygsbefäl klass VIII. Du kan även underhålla dina säkerhetskunskaper som sjöman med till exempel Basic Safety refresh.

Sjöskolans verksamhet genomsyras av våra 3 "P". Våra instruktörer är Professionellt verksamma inom de yrken de föreläser om. Vi inkluderar Praktiska moment så mycket som möjligt i undervisningen och vi ser individen och anpassar undervisningen Personligt så att alla förstår.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök