Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

POLISFÖRBEREDANDE

Strömbäcks folkhögskola
Säkerhet & Skydd
POLISFÖRBEREDANDE beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
3 955 kr
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Funderar du på att söka till Polisutbildningen? Vill du förbereda dig på bästa möjliga sätt inför antagningsprocessen och därmed öka dina chanser att komma in? Då är Polisförberedande rätt utbildning för dig.

Polisen har ett stort behov av att rekrytera. Men idag har de svårt att fylla sina utbildningsplatser eftersom många som söker inte klarar antagningskraven. För att bli antagen måste den sökande klara fysiska tester, uppfylla en rad antagningskrav och dessutom ha rätt personliga egenskaper för polisyrket.

Strömbäcks polisförberedande utbildning bedrivs i samarbete med Polisen och Polisutbildningen i Umeå. Det gör att du får en god inblick i polisens uppdrag och vardag. Du lär känna organisationen och de olika roller en polis kan ha.

Kursinnehållet är anpassat för att ge dig de kunskaper som efterfrågas vid antagningen. Utöver teoretisk kunskap, till exempel juridik och samhällskunskap, läggs stort fokus på att utveckla språket och du får även arbeta med din självkännedom. Fysträning ingår under hela året eftersom god fysik krävs vid antagningen.

Mål med utbildningen
Målet är att du som deltagare är väl förberedd och har ökat dina möjligheter att komma in på Polisutbildningen.

Kostnader
Studerande på Polisförberedande betalar en basavgift. Läsåret 2019/2020 är basavgiften 3955 kr per år. Från och med läsåret 2020/2021 delas basavgiften upp i två terminsavgifter. Läsåret 2020/2021 är basavgiften 1995 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, viss kopiering, dryck till förmiddagsfikat, del av kostnader i samband med olika arrangemang på skolan samt vissa studiebesök. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

Sista ansökningsdatum: 26 april 2020

Plats

  • Umeå

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Strömbäcks folkhögskola

Om Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en skola för vuxna och en del av folkbildningen. Här erbjuder vi en pedagogisk miljö som stimulerar till engagemang i samhällsutvecklingen, ett demokratiskt förhållningssätt och personlig utveckling.

Här studerar vi tillsammans och lär känna varandra, både deltagare och lärare, och dessutom vet rektor Lasse vad alla heter (ja, det är sant).

Vi lägger stort fokus på att utforma våra yrkesutbildningar utifrån det som efterfrågas i arbetslivet och det som man faktiskt kommer ha nytta av där. Dessutom har vi valt att inte ha några tentor och uppsatser till skillnad från motsvarande högskoleutbildningar.

Välkommen till Strömbäcks!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök