Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Allmän Kurs

Kaggeholms folkhögskola
Naturvetenskap
Samhällsvetenskap
Utbildning
Allmän Kurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1-3 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
2 900 kr
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

På Allmän kurs är det du som står i fokus: här kan du läsa in hela din gymnasiekompetens, och bli behörig till högre studier. Allmän kurs gymnasienivå har antagning till både höst- och vårterminen. 

Allmänna kursens innehåll
På allmän kurs på gymnasienivå studerar du 1-3 år beroende på tidigare studier och arbetslivserfarenhet. Du som behöver läsa in hela gymnasiet (motsvarande GY11) behöver studera sammanlagt tre läsår på gymnasium/vuxengymnasium/folkhögskola.

För att få grundläggande behörighet till högskola och universitet ska du ha kunskaper motsvarande lägst godkänd i tio ämneskurser (se nedan).

Studierna på Allmän kurs på Kaggeholm är en helhet och när du studerar på folkhögskola kan det hända att du får studera ämnen som du redan har behörighet i.

Efter utbildningen
När du har klarat av allmän kurs på gymnasienivå utfärdas ett intyg som intygar grundläggande behörighet till högskolan eller yrkeshögskolan. 

Total kostnad: 2 900 kr/termin
Ansökan öppnar: 25 februari 2021

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Höst 2021
Ansökan öppnar
Vår 2021

Stockholm

Utbildningsstart
Vår 2022

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kaggeholms folkhögskola

Om Kaggeholms folkhögskola

Vi utbildar inom musik, media, teologi och allmän kurs.

Kaggeholms folkhögskola erbjuder en kreativ miljö med verkligheten som utgångspunkt för arbetet, oavsett om du läser in gymnasiebehörighet eller väljer en yrkesinriktad utbildning. Hos oss får du verktygen du behöver för att komma ut i arbetslivet eller gå vidare till högre studier. 

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök