Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Skogsguide

Klarälvdalens folkhögskola
Miljö & Hållbarhet
Service & Kundtjänst
Skogsguide beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
7 månader
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Gör en djupdykning i Finnskogens natur och kultur. Utbilda dig till skogsguide.

Skogsguideutbildning
Med den här utbildningen får du en unik möjlighet att lära känna och uppleva Finnkulturen och förstå dess kultur och samhälle. Genom nya kunskaper och insikter kommer du att få verktyg för att kunna leda och guida i Finnskogen.

Kursen är upplagd så att du som deltagare kommer att få möjlighet till unika upplevelser och erfarenheter genom hantverkskonst, berättande och skaparkraft.

Du kommer att få delta i ett projekt som ska lyfta, samla in, bevara och förmedla nya berättelser om Finnskogens natur och kulturhistoria. Tanken är att du som skogsguide i framtiden ska kunna verka som en tillgång till Finngårdarna med omnejd.

Kursinnehåll
Praktik på finngårdar är en viktig del av kursen. Där får du som kursdeltagare bidra med underhåll, publik verksamhet och annat utifrån finngårdsägarnas önskemål. Självklart ingår även besök och andra olika projekt på och kring finngårdarna som en naturlig del i utbildningen. Innehållet i kursen kommer utifrån berättandet ge särskild vikt på att förmedla kvinnornas historia.

Plats

  • Torsby

Kommande utbildningsstarter

Torsby

Utbildningsstart
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Klarälvdalens folkhögskola

Om Klarälvdalens folkhögskola

Studier mitt i naturen - Klarälvdalens folkhögskola inriktar sig på natur, turism och friluftsliv, vård och omsorg, allmän kurs och möjlighet att läsa collegeåret. Vi finns i en naturnära miljö vid Klarälvensstrand i Stöllet men även i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök