Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Turism och friluftsliv - vildmark, äventyr och människor

Klarälvdalens folkhögskola
Miljö & Hållbarhet
Service & Kundtjänst
Turism och friluftsliv - vildmark, äventyr och människor beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Drömmer du om att jobba med vildmark, äventyr och praktiskt ledarskap? Vill du lära dig mer om internationell turism och hållbar utveckling? Turism och friluftsliv är en yrkesinriktad utbildning med nordisk inriktning som ger dig en gedigen grund och goda förutsättningar till jobb inom aktivitetsturism.

Utbildningen vänder sig till dig som gillar vildmark, äventyr och människor. Du får ökade kunskaper om Sveriges potential när det gäller internationell turism och även möjlighet att förlägga en del av din praktik i de nordiska länderna. Hos oss får du lära dig att arbeta med praktiskt ledarskap och utvecklas som instruktör då stort fokus läggs på att kunna kommunicera med och entusiasmera grupper och individer.

Kontakt med branschen
Utbildningen är verklighetsanpassad och följer utvecklingen inom turismnäringen nationellt och internationellt. Kursinnehållet präglas av det utbud inom upplevelseturism och aktiviteter som finns i närområdet under alla årstider. Genom de arbetsplatsförlagda praktikerna ges möjligheter att prova på olika områden inom branschen och det bidrar till att komma in i en yrkesroll och skapa egna personliga nätverk inom det framtida yrket.

Skolan samarbetar både med lokala företag och utländska partners, vilket gör dig som deltagare väl förberedd för både anställning och eget företagande inom branschen.

De senaste åren har de flesta som sökt jobb i Sverige, Norge och Finland fått en anställning efter avslutad utbildning.

Plats

  • Torsby

Kommande utbildningsstarter

Torsby

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Klarälvdalens folkhögskola

Om Klarälvdalens folkhögskola

Studier mitt i naturen - Klarälvdalens folkhögskola inriktar sig på natur, turism och friluftsliv, vård och omsorg, allmän kurs och möjlighet att läsa collegeåret. Vi finns i en naturnära miljö vid Klarälvensstrand i Stöllet men även i Hagfors, Sunne och Södra Viken.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök