Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Barberare

Style Education
Skönhet
Barberare beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
6 månader
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Att arbeta som barberare handlar om mycket mer än bara teknik, metoder och verktyg och det är vanligt att man kombinerar yrken som både barberare och frisör.

För att bli en skicklig yrkesutövare i denna bransch, är det viktigt att lätt kunna få kontakt med människor och att ge god service. Det sociala samspelet mellan kunder och kollegor är avgörande för att bli framgångsrik i yrket.

Denna sexmånaders-kurs kräver ingen tidigare erfarenhet och du kommer lära dig grunderna. 

Vi har elever från hela Stockholmsområdet och även från andra orter i landet. Det är en stor mix av åldrar, kön och etnicitet vilket bidrar till en härlig atmosfär på skolan.

Efter avklarad utbildning ska du kunna bemästra:

  • herrklippning
  • klippning av skägg
  • slätrakning, hygien
  • styling av hår och skägg 

 

Praktiskt om kursen:

Utbildningen avlsutas med en APL-period (APL är en förkortning för arbetsplatsförlagt lärande).

APL är en praktikperiod där du som elev får tillfälle att arbeta praktiskt inom din framtida bransch. Det är också ett bra tillfälle att lära känna arbetsgivare!

För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa dig ett verktygskit och inför kursstart får du en lista på material. Materialkostanden är 3000 kr inkl. moms. Du kommer även behöva modeller att öva på.

Utbildningen är CSN-berättigad och betalas av din hemkommun. Observera att utbildningen ej är på distans utan sker på angiven plats.

Varmt välkommen att läsa mer i länken nedan!

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
2021-08-02
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Stockholm

Utbildningsstart
2021-11-01
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

Stockholm

Utbildningsstart
2022-03-01
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Style Education

Om Style Education

Unika möjligheter!

Frisör, makeup och nagel utbildning sen 2006 mitt i Stockholm.

Style Education är en av få skönhetsskolor i Stockholm som är godkänd för kommunala vuxenutbildningar. Det betyder att din kommun kan bekosta din frisör-, makeup eller nagelutbildning samtidigt är du berättigad till CSN.
Style Education är även en ledande komvux skola inom skönhetsutbildningar vilket gör den till ett givet val för dig som vill påbörja din karriär som frisör, makeupartist eller nagelteknolog. Skolan disponerar en stor frisörsalong i Vasastan, mitt i centrala Stockholm, och moderna och fina skollokaler i Palmfeltscenter vid Globens T-bana.
Under utbildningen till frisör får du praktisk övning på kunder i skolans elevsalong. På vår makeupartist och nagelteknolog utbildning får du praktisk övning på modeller.

Style Education är godkänd av Sveriges Frisörföretagare.

Tycker du att det låter intressant och roligt att jobba inom dessa områden har vi utbildningen för dig. Kontakta oss redan idag för att ta steget mot din nya karriär.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök