Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Skrivtolk - Distans

Södertörns folkhögskola
Språk / Språkvetenskap
Skrivtolk - Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Tycker du om att skriva? Vill du arbeta med människor? Vill du ha hela samhället som din arbetsplats? Bli skrivtolk!

Som skrivtolk tolkar du simultant mellan talad och skriven svenska för personer som är hörselskadade eller döva. Du tolkar i många situationer, alla ställen där människor möts och behöver kommunicera är din arbetsplats.

Under hela utbildningen tränar du din skrivhastighet på tangentbord (Qwerty). Du lär dig att kommunicera med personer som blivit döva och hörselskadade som vuxna, genom att använda tecken från det svenska teckenspråket (TSS). Teoretiska och praktiska kunskaper i tolkningsteknik, etik och teknisk utrustning ingår också, samt veckolånga praktikperioder.

Avgift: Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar 800 kr/ termin i serviceavgift.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södertörns folkhögskola

Om Södertörns folkhögskola

Södertörns folkhögskola handlar om kommunikation, möten och människor. Vi finns på två centrala platser i Stockholms län, i Liljeholmen och i Solna. I Liljeholmen utbildar vi professionella teckenspråkstolkar och dövblindtolkar, skrivtolkar och socialpedagoger. Här möts du av en tvåspråkig miljö, där talad svenska och svenskt teckenspråk samexisterar. Det skapar en utmärkt miljö för dig som vill lära dig teckenspråk, antingen för att utbilda dig till ett yrke eller för att utveckla ett intresse.

På Allmän kurs i Solna kan du som vill fixa motsvarande högskolebehörighet studera i en lugn och kreativ miljö fri från betygstress. Du hittar oss i mysiga lokaler i Solna Folkets hus.

Välkommen till Södertörns folkhögskola!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök