Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Teckenspråkstolk och dövblindtolk

Södertörns folkhögskola
Språk / Språkvetenskap
Teckenspråkstolk och dövblindtolk beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
3 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Tycker du om att arbeta med människor? Är du intresserad av språk och kommunikation? Vill du ha nya spännande arbetsplatser varje dag? Bli teckenspråkstolk!

Teckenspråkstolkar behövs i många olika situationer för kommunikation mellan hörande och döva/hörselskadade. Tolkningen sker oftast simultant. Tolken arbetar även med tolkning för personer med dövblindhet, då används taktilt teckenspråk.

Under utbildningen ingår bl.a. teckenspråk, svenska, tolketik, ledsagning av personer med dövblindhet samt praktik hos tolkförmedlare.

Avgift: Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar 800 kr/ termin i serviceavgift.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södertörns folkhögskola

Om Södertörns folkhögskola

Södertörns folkhögskola handlar om kommunikation, möten och människor. Vi finns på två centrala platser i Stockholms län, i Liljeholmen och i Solna. I Liljeholmen utbildar vi professionella teckenspråkstolkar och dövblindtolkar, skrivtolkar och socialpedagoger. Här möts du av en tvåspråkig miljö, där talad svenska och svenskt teckenspråk samexisterar. Det skapar en utmärkt miljö för dig som vill lära dig teckenspråk, antingen för att utbilda dig till ett yrke eller för att utveckla ett intresse.

På Allmän kurs i Solna kan du som vill fixa motsvarande högskolebehörighet studera i en lugn och kreativ miljö fri från betygstress. Du hittar oss i mysiga lokaler i Solna Folkets hus.

Välkommen till Södertörns folkhögskola!

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök