Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Yrkesutbildningar inom Byggingenjör

0 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Yrkesutbildningar inom Byggingenjör

0 utbildningar hittades

Din sökning gav inga träffar

Rensa alla filter

Utbildningar till byggingenjör

Vårt samhälle står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller att bygga och renovera fler bostäder och anläggningar så att alla får någonstans att bo och verka. Men i byggbranschen gäller det också att tänka hållbart och använda den senaste tekniken för att skapa ett bättre samhälle. Lär dig mer om byggteknik, digitala lösningar och hur du tar ansvar för olika projekt. Här på Blocket Utbildning lägger vi upp intressanta och spännande utbildningar för byggingenjör löpande.

Exempel på utbildningarnas innehåll

Du som tar på dig rollen som byggingenjör kommer få uppleva en kreativ, mångsidig och förnyande bransch där du sällan befinner dig på samma plats dagarna i ända. Det gäller hela tiden att tänka ut nya lösningar och se till att varje byggprojekt går som smort och i rätt ordning. En utbildning som byggingenjör kan innehålla följande fördjupningar.

  1. Entreprenadjuridik. Juridiska frågor som angår lagar och regler om byggande och hur processer ska gå tillväga.
  2. Byggteknik. Hur man tekniskt producerar och bygger en fastighet eller anläggning samt hur du handleder byggarbetarna.
  3. Nyproduktion. Specialisera dig på nyproduktioner och lär dig tänka innovativt när nya bostäder och anläggningar planeras.
  4. Inriktning digitalt byggande. Med digitala lösningar och IT-verktyg hjälper du byggbranschen att moderniseras.
  5. Med fokus på fastigheter. Ge hyresgäster en bra boendestandard genom rätt ventilationssystem, underhåll och service.
  6. Infrastruktur. Rikta in dig på samhällets infrastruktur och vägbyggen, brobyggen och vatten- och avloppsteknik.

Samarbete med andra aktörer

Att vara byggingenjör är ett socialt arbete där du även lär dig samarbeta och planera. Du kommer att jobba nära andra personer som arkitekter, myndighetspersoner, entreprenörer och hantverkare. Många som läser en utbildning till byggingenjör ser detta som en stor fördel! 

Finns din byggingenjörsutbildning här på Blocket?

Plugga din byggingenjörsutbildning på distans eller på deltid där både teori och praktik ingår. De flesta av de utbildningar vi listar är runt 2 år vilket gör att du blir klar relativt snabbt. Sedan är det raka vägen ut i yrkeslivet! Låt oss på Blocket hjälpa dig att bygga din karriär.

Till toppen