Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Anläggningsmontör Storkraftnät

Åsbro Kursgård AB
Teknik & Ingenjör
Anläggningsmontör Storkraftnät beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Anläggningsmontör Storkraftnät är en yrkesutbildning som ger dig jobb med uppdrag över hela landet. Ett spännande jobb med möjlighet att se stora delar av Sverige, ovanifrån.
Du utbildas i att bygga och reparera kraftledningar från 40 000–400 000 volt, i olika stolpkonstruktioner. Du kommer att arbeta med både trä- och stålstolpar, skarva linor, reparera skador på kraftledningar. Du kommer även att lära dig grunderna om högspänningsställverk, apparater, mekanik och mekaniska krafter, även ESA (elsäkerhet) och ellära, matematik och fackengelska. Ett ställverk är en knutpunkt där elkraften fördelas till olika delar av landet. Din uppgift blir att bygga och underhålla ställverk. Utbildningen är praktisk med vissa teoretiska inslag och leds av erfarna och kunniga instruktörer från elbranschen. 1/3 av utbildningstiden praktik hos LIA-företagen.

  • 1,5 årig bunden utbildning
  • Studietakt: 100 %
  • 300 Yh-poäng
  • Utbildningen är avgiftsfri och CSN berättigad


Sista anmälningsdatum: 2020-05-31

Logga för Åsbro Kursgård AB
Om Åsbro Kursgård AB
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök