Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Anläggningsmontör Storkraftnät

Åsbro Kursgård AB
Teknik & Ingenjör
Anläggningsmontör Storkraftnät beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1,5 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Anläggningsmontör Storkraftnät är en yrkesutbildning som ger dig jobb med uppdrag över hela landet. Ett spännande jobb med möjlighet att se stora delar av Sverige, ovanifrån.

Du utbildas i att bygga och reparera kraftledningar från 40 000–400 000 volt, i olika stolpkonstruktioner. Du kommer att arbeta med både trä- och stålstolpar, skarva linor, reparera skador på kraftledningar. Du kommer även att lära dig grunderna om högspänningsställverk, apparater, mekanik och mekaniska krafter, även ESA (elsäkerhet) och ellära, matematik och fackengelska. Ett ställverk är en knutpunkt där elkraften fördelas till olika delar av landet. Din uppgift blir att bygga och underhålla ställverk. Utbildningen är praktisk med vissa teoretiska inslag och leds av erfarna och kunniga instruktörer från elbranschen. 1/3 av utbildningstiden praktik hos LIA-företagen.

  • 1,5 årig bunden utbildning
  • Studietakt: 100 %
  • 300 Yh-poäng
  • Utbildningen är avgiftsfri och CSN berättigad

Plats

  • Askersund

Kommande utbildningsstarter

Askersund

Utbildningsstart
2021-08-30
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Åsbro Kursgård AB

Om Åsbro Kursgård AB

Åsbro Kursgård AB är energibranschens utbildningscenter. Anläggningen omfattar ett övningsfält på 130 ha vilket är det största i Nordeuropa. Här finns alla typer av installationer från 0,4 kV till 400 kV, ledningar, ställverk och stationer. Det finns också en kraftsystemsimulator och ett gediget kabelnät. 

Utbildningar förankrade i arbetslivet
Vi har ett över 70-årigt samarbete med företag, branschorganisationer, skolor och aktörer inom energisektorn som hjälper oss att utveckla aktuella utbildningar, som motsvarar de krav som omvärlden ställer på oss, våra studenter och energibranschens framtida arbetskraft.

Våra engagerade lärare och instruktörer kommer från energibranschen, och har specialistkunskap inom sina specifika områden. På så sätt får våra studenter alltid kunskap om det senaste inom sin framtida yrkesroll.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök