Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Energiingenjör

Nackademin
Teknik & Ingenjör
Energiingenjör beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling genom att minska energiförbrukningen inom industri och fastigheter? Vill du fördjupa dig inom energi-, teknik- och klimatfrågor – och dessutom jobba med att hitta nya och utveckla befintliga energieffektiva lösningar utifrån miljövänlighet och kostnadseffektivitet? Då är utbildningen Energiingenjör något för dig! 

Vad gör en Energiingenjör
Som energiingenjör jobbar du med att hitta och föreslå nya energibesparande åtgärder som leder till energioptimering inom olika verksamheter. Yrkesrollen passar dig som tycker det låter spännande att genom beräkningar, mätningar och analyser optimera processer och dimensionera energisystem både för industri och fastigheter. 

Utbildningen
Utbildningen ger dig en bred grund inom energieffektivisering och -optimering för olika verksamheter. Den riktar sig till dig som har ett stort intresse för teknik, matematik och miljö- och hållbarhetsfrågor.

Yrkesroller efter utbildningen
Efter utbildningen kommer du att kunna jobba med att planera och utforma företag och organisationers energiarbete genom att hitta och arbeta fram nya energieffektiva lösningar. 

Efter utbildningen kan du bland annat jobba som:

  • Energiingenjör
  • Energisamordnare
  • Energispecialist fastigheter

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
Höst 2021
Ansökan öppnar
Ansökan öppen

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Nackademin

Om Nackademin

Nackademin är experter på Yh-utbildningar och framtagande av proaktiva yrkesroller som uppfyller aktuella och framtida kompetensbehov.

Som utbildningsaktör inom yrkeshögskolan driver och delar vi våra branschers utmaningar genom att vara en strategisk partner kopplat till en effektiv rekrytering av kompetens.

Yrkeshögskolan är idag Sveriges mest pricksäkra utbildningsform som svarar mot många av de utmaningar och behov som finns inom matchning och kompetensförsörjning i Sverige.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök