Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Energitekniker, Byggnader – Utbildning som leder till jobb

Arvika Näringslivscentrum
Fastighet
Teknik & Ingenjör
Energitekniker, Byggnader – Utbildning som leder till jobb beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Sen ansökan
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Läs en utbildning som leder till jobb. Av de som examinerades i våras hade 80% arbete INNAN examensdagen!

Vill du arbeta med energi och teknik och har ett intresse för klimatfrågor? Vill du ha möjlighet till stor variation mellan att arbeta på kontor och ute i fält?  Då är Energitekniker – Byggnader en utbildning för dig.  Energibranschen utvecklas ständigt. Ny teknik och nya energieffektiva lösningar för fastigheter skapar behov av personal som konkret kan genomföra energibesparande åtgärder.

Vad arbetar du med som Energitekniker
Energieffektiva metoder för energianvändning i fastigheter är kärnan i denna utbildning som berör allt från energianalyser, planering, projektering, dimensionering, montering och uppföljning av installationer till kundkontakter och försäljning. Kort sagt – energieffektivisering av fastigheter.

Efter utbildningen
Arbete finns bl.a hos entreprenadföretag, konsultföretag och kommuner. Du kommer att kunna arbeta med ventilation, värme och kyla, energianalyser, projektering, som rådgivare, styr & reglertekniker, energikonsult eller som säljare av energieffektiva system.

Behöver du hjälp med boende under utbildningen? Kontakta oss!

Plats

  • Arvika

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Arvika Näringslivscentrum

Om Arvika Näringslivscentrum

Skolan är belägen i underbar miljö vid Kyrkvikens strand, bara ett stenkast från centrum och järnvägsstationen. Att pendla från Karlstadregionen till undervisningen på skolan är inga som helst problem.

På skolan har vi en lunchrestaurang som förutom fantastiska bufféer även tillhandahåller fika under dagarna.

För er som gillar att träna finns här även ett träningsinstitut inom väggarna.

I denna miljön kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och Energiteknikerutbildningen innehåller 24 veckors LIA (Lärande i arbete) på en arbetsplats. Det är här du skapar viktiga kontakter inför en framtida anställning. Alla YH-utbildningar är avgiftsfria och kan ge dig rätt till studiemedel från CSN.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök