Skogsteknikerprogrammet, 120 hp

Sammanfattning
Kort om utbildningen
Som skogstekninker krävs goda teoretiska och tillämpbara kunskaper om skog och skogsbruk för att kunna sköta skogen på ett ekologiskt riktigt och ekonomiskt sunt sätt. Data måste samlas in och analyseras. Tillämpad användning av mätutrustning och geografiska informationssystem (GIS) löper som en röd tråd genom hela utbildningen med en naturligt stegrande svårighetsgrad.
Om Skogsteknikerprogrammet
En Skogstekniker måste kunna ta hänsyn till skogens alla värden, som t.ex. skogsekosystemets egenvärde samt rekreation, och i denna utbildning lär du dig om alla dessa. Vi studerar grunderna om trä samt skogsindustrigrenarnas produkter, processer, marknad och råvarukrav. Att behärska avverkning, föryngring och beståndsvård både med tanke på biologi och ekonomi är grunden för hela utbildningen. Skogspolitik och ekologi är andra viktiga ämnen. Utöver det får du även kunskaper inom företagsekonomi, juridik, ledarskap samt produktionsresurser och styr- och uppföljningssystem m.m. för att du ska ha rätt verktyg för att sköta din tjänst så effektivt som möjligt.
Jobb & karriär efter Skogsteknikerprogrammet
Det är viktigt för oss på Gammelkroppa att du som studerat här får ett bra jobb. Vårt mål är att alla studenter ska ha ett relevant arbete senast sex månader efter examen från Skogsteknikerprogrammet. Vill du jobba som drivningsledare eller virkesinköpare vid något skogsbolag, inspektor vid en skogsägareförening eller skogskonsulent vid skogsstyrelsen? Eller har du andra mål? Vi hjälper dig att utvecklas och hitta de arbetsområden som passar dig.
Under praktikperioderna kan du knyta kontakter med presumtiva arbetsgivare. Det finns gott om tidigare Gammelkroppastudenter yrkesverksamma i hela Skogssverige och de är goda ambassadörer för Gammelkroppas utbildningskvalitet.
Plats
- Filipstad
Kommande utbildningsstarter
Filipstad
För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Om Gammelkroppa Skogsskola
Mitt i den Värmländska skogen vid vildmarkssjön Yngens utlopp ligger Gammelkroppa, Sveriges minsta högskola som examinerar 25 skogstekniker vartannat år. Skogen är vår finaste resurs och vårt mål är att förmedla kompetens och väcka nyfikenhet kring den.