Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

SPSS 1 - Introduktionskurs

Statistikakademin
Teknik & Ingenjör
SPSS 1 - Introduktionskurs beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 dagar
Pris
11 500 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Kursen hjälper dig att snabbt komma igång med SPSS och behandlar de centrala delarna av programmet. SPSS 1 är en idealisk bas för de mer avancerade kurserna i vårt kursutbud.

Första dagen inleds med en genomgång av statistikprogrammet SPSS. Kursdeltagarna får strategier för att på bästa sätt få tillgång till programmets kraftfulla data och grafhanteringsfunktioner. Andra kursdagen ägnas åt beskrivande statistik och statistisk inferens (eller statistisk slutledning). Detta ger en bra introduktion, både för nybörjare och för den som vill fräscha upp gamla kunskaper, om centrala statistiska begrepp och de vanligaste statistiska metoderna.

Mål:
Målet är att enkelt kunna hantera SPSS för att beskriva ett datamaterial med hjälp av grafer och tabeller samt att kunna generalisera resultat till att gälla hela populationen.

Förkunskaper:
Inga specifika krav på förkunskaper.

Språk:
Kursen hålls på svenska eller engelska, se resp. kursdatum.

Plats

  • Uppsala
  • Online

Kommande utbildningsstarter

Uppsala

Utbildningsstart
2021-04-20

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Statistikakademin

Om Statistikakademin

Förenkla och förbättra ditt statistikarbete genom att anlita Statistikakademin. Vi gör statistiken begriplig och hjälper dig undvika vanliga fallgropar. Statistikakademin har lång erfarenhet av att utbilda i statistik och genomföra olika statistiska projekt. Våra kunder är allt från forskande läkare till företag inom exempelvis bank och finans eller offentlig förvaltning. Välj mellan:

  • Schemalagda statistikkurser
  • Skräddarsydda statistikkurser
  • Statistisk konsultation
Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök