Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Industriell mätteknik, 230 YH-poäng

Kunskapscompaniet
Teknik & Ingenjör
Industriell mätteknik, 230 YH-poäng beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Är du noggrann och gillar att hålla koll på detaljer? 

Mätteknikern ser till att det som tillverkas bli rätt. Uppgifterna är många och varierande men gemensamt är att du ska ha känsla för kvalitet och vara mycket noggrann. Som mättekniker är ingen dag den andra lik, utvecklingen går fort och tekniker samt verktyg uppgraderas ständigt.

Genom att bereda och utföra kontroll av produktkrav samt analysera resultatet av kontrollen bidrar du som mättekniker med en kärnkompetens för industrin. Som mättekniker är du med i både prototypframtagning och produktutveckling samt under löpande produktion.

Behovet av kvalificerad personal inom industriell mätteknik är stort och ökande. När utbildningen är klar står företagen på rad - du kan välja och vraka.

Efter examen kan du bland annat jobba som industriell mättekniker, produktionstekniker eller kvalitetstekniker.

Utbildningens innehåll i korthet 
I utbildningen varvas teori och praktik genom lärarled-da genomgångar, föreläsningar och projektarbeten. Ungefär 1/3 av utbildningen är företagsförlagd (lärande i arbete, LIA), vilket redan under utbildningen ger goda kontakter med framtida arbetsgivare. 

Du söker din utbildning direkt på nätet på www.kunskapscompaniet.se/yrkeshögskolan

Plats

  • Eskilstuna

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kunskapscompaniet

Om Kunskapscompaniet

Kunskapscompaniet bedriver yrkesutbildningar med målet att du som student ska kunna gå ut i jobb direkt efter avslutad utbildning. Verksamheten bedrivs i nära samarbete näringslivet och anpassas efter deras behov. Efter mer än 25 år som utbildningsföretag är det fortfarande vårt framgångskoncept.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök