Blocket Utbildning är en del av

Industriell mätteknik, 230 YH-poäng

Kunskapscompaniet
Teknik & Ingenjör
Industriell mätteknik, 230 YH-poäng beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

Är du noggrann och gillar att hålla koll på detaljer? 

Mätteknikern ser till att det som tillverkas bli rätt. Uppgifterna är många och varierande men gemensamt är att du ska ha känsla för kvalitet och vara mycket noggrann. Som mättekniker är ingen dag den andra lik, utvecklingen går fort och tekniker samt verktyg uppgraderas ständigt.

Genom att bereda och utföra kontroll av produktkrav samt analysera resultatet av kontrollen bidrar du som mättekniker med en kärnkompetens för industrin. Som mättekniker är du med i både prototypframtagning och produktutveckling samt under löpande produktion.

Behovet av kvalificerad personal inom industriell mätteknik är stort och ökande. När utbildningen är klar står företagen på rad - du kan välja och vraka.

Efter examen kan du bland annat jobba som industriell mättekniker, produktionstekniker eller kvalitetstekniker.

Utbildningens innehåll i korthet 
I utbildningen varvas teori och praktik genom lärarled-da genomgångar, föreläsningar och projektarbeten. Ungefär 1/3 av utbildningen är företagsförlagd (lärande i arbete, LIA), vilket redan under utbildningen ger goda kontakter med framtida arbetsgivare. 

Du söker din utbildning direkt på nätet på www.kunskapscompaniet.se/yrkeshögskolan

Logga för Kunskapscompaniet
Om Kunskapscompaniet

Kunskapscompaniet bedriver yrkesutbildningar med målet att du som student ska kunna gå ut i jobb direkt efter avslutad utbildning. Verksamheten bedrivs i nära samarbete näringslivet och anpassas efter deras behov. Efter mer än 25 år som utbildningsföretag är det fortfarande vårt framgångskoncept.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök