Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans

Arena Yrkeshögskola
Teknik & Ingenjör
Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2021
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

1000 personer behöver rekryteras!

För den som utbildar sig till rörnätstekniker finns det mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Sverige måste öka investeringarna markant i förnyelsen av VA-näten de kommande tjugo åren. Problemet är att kompetent arbetskraft saknas. Branschorganisationen Svenskt Vatten förstärker denna bild i en landsomfattande undersökning. Över 50 % av den totala personalstyrkan behöver nyrekryteras fram till 2027. Det motsvarar cirka 1000 tjänster. För att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel fodras en ny generation av utbildade rörnätstekniker. Branschen behöver dig och därför har du mycket goda chanser till en anställning efter avslutad examen.

LIA – LÄRANDE I ARBETE
Mer än en tredjedel av utbildningen består av praktik (totalt 7,5 månader uppdelat på tre LIA-perioder) vilket innebär att du bli väl rustad för arbetslivet. Många hittar sin framtida arbetsplats under praktikperioden, så därför är det viktigt att du visar framfötterna från dag ett. LIA sker på valfri ort.

Plats

  • Delvis distans

Kommande utbildningsstarter

Delvis distans

Utbildningsstart
2021-09-13
Ansökan öppnar
Vår 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Arena Yrkeshögskola

Om Arena Yrkeshögskola

Arena Yrkeshögskola är tillsammans med vårt systerföretag Arena Utbildning ledande på yrkesutbildning i Sverige. Vi har tusentals studerande inom vård och omsorg, barn och fritid, lager och logistik samt teknik och tillverkning. Vår verksamhet finns i bland annat Stockholm, Falun, Malmö, Borås, Västerås, Kalmar och Luleå. Dessutom har vi en egenutvecklad lärplattform som möjliggör flexibel utbildning i hela landet. 

Våra utbildningsföretag ingår i Arenakoncernen som har cirka 2000 anställda på 83 orter. I koncernen återfinns bl a Arena Personal, Arbetslivsresurs, Niana och gymkedjan World Class. Fokus ligger på rekrytering, bemanning, ledar- och personalutveckling, omställning, rehabilitering, kompetensutveckling eller proaktiva hälsotjänster.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök