Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans, Kalmar

Arena Yrkeshögskola
Teknik & Ingenjör
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Ansökan öppnar
Vår 2020
CSN
Läs mer och ansök
Utbildningsstarter
Kalmar
31 augusti 2020
Kort om utbildningen

- EN PRAKTISK YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING MED JOBBGARANTI
Är du intresserad av teknik och hållbara miljölösningar? Vill du gå en praktisk utbildning med jobbgaranti efter avslutad examen? Då ska du söka Arena Yrkeshögskolas utbildning till rörnätstekniker.

1000 PERSONER BEHÖVER REKRYTERAS
För den som utbildar sig till rörnätstekniker finns det mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Sverige måste öka investeringarna markant i förnyelsen av VA-näten de kommande tjugo åren. Problemet är att kompetent arbetskraft saknas. Branschorganisationen Svenskt Vatten förstärker denna bild i en landsomfattande undersökning. Över 50 % av den totala personalstyrkan behöver nyrekryteras fram till 2027. Det motsvarar cirka 1000 tjänster. För att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel fodras en ny generation av utbildade rörnätstekniker. Du behövs. Faktiskt så mycket att vi, som enda utbildningsanordnare i landet, erbjuder dig jobbgaranti efter avslutad examen.

OM UTBILDNINGEN
Mer än en tredjedel av studietiden består av LIA (Lärande i arbete) vilket innebär att du blir väl utrustad för arbetslivet. Utbildningen innehåller också åtta fysiska träffar på 2–3 dagar vardera. Då genomför vi främst praktiska övningar där verktyg och maskiner ingår. Vi försöker att ordna såväl träffar som LIA på ett VA-företag i närheten av din hemort.

Läs mer och ansök
Om Arena Yrkeshögskola
Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök

Liknande utbildningar

Artiklar