Blocket Utbildning är en del av

Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans, Kalmar

Arena Yrkeshögskola
Teknik & Ingenjör
Rörnätstekniker, 400 YH-poäng - Distans, Kalmar beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

- EN PRAKTISK YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING MED JOBBGARANTI
Är du intresserad av teknik och hållbara miljölösningar? Vill du gå en praktisk utbildning med jobbgaranti efter avslutad examen? Då ska du söka Arena Yrkeshögskolas utbildning till rörnätstekniker.

1000 PERSONER BEHÖVER REKRYTERAS
För den som utbildar sig till rörnätstekniker finns det mycket goda förutsättningar på arbetsmarknaden. Sverige måste öka investeringarna markant i förnyelsen av VA-näten de kommande tjugo åren. Problemet är att kompetent arbetskraft saknas. Branschorganisationen Svenskt Vatten förstärker denna bild i en landsomfattande undersökning. Över 50 % av den totala personalstyrkan behöver nyrekryteras fram till 2027. Det motsvarar cirka 1000 tjänster. För att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel fodras en ny generation av utbildade rörnätstekniker. Du behövs. Faktiskt så mycket att vi, som enda utbildningsanordnare i landet, erbjuder dig jobbgaranti efter avslutad examen.

OM UTBILDNINGEN
Mer än en tredjedel av studietiden består av LIA (Lärande i arbete) vilket innebär att du blir väl utrustad för arbetslivet. Utbildningen innehåller också åtta fysiska träffar på 2–3 dagar vardera. Då genomför vi främst praktiska övningar där verktyg och maskiner ingår. Vi försöker att ordna såväl träffar som LIA på ett VA-företag i närheten av din hemort.

Logga för Arena Yrkeshögskola
Om Arena Yrkeshögskola

Arena Yrkeshögskola är tillsammans med våra systerföretag ALEA och SVOK ledande på yrkesutbildning i Sverige. Vi har tusentals studerande inom vård och omsorg, barn och fritid, lager och logistik samt teknik och tillverkning. Vår verksamhet finns i bland annat Stockholm, Falun, Malmö, Borås, Västerås, Kalmar och Luleå. Dessutom har vi en egenutvecklad lärplattform som möjliggör flexibel utbildning i hela landet. 

Våra utbildningsföretag ingår i Arenakoncernen som är ett av Sveriges största bemanningsföretag med 2000 anställda på 83 orter. I koncernen finns bl a Arena Personal, Arbetslivsresurs, Niana och gymkedjan World Class. Fokus ligger på bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling/utbildning och arbetslivsinriktad rehabilitering. Med vårt unika kontaktnät och nära samarbete med stora företag och branschorganisationer, hjälper vi nära 10 000 vidare ut i arbetslivet varje år. 

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök