Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Incoterms® 2020 - Det globala regelverket för handel

ICC Sweden
Transport & Logistik
Incoterms® 2020 - Det globala regelverket för handel beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Kompetensutveckling / Kurs
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 dag
Ansökan öppnar
Ansökan öppen
Pris (exkl. moms)
4 995 kr
CSN
Nej
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

De globalt erkända och använda reglerna för leveransvillkor, Incoterms, är utvecklade för att enkelt dela upp och beskriva: vem som har ansvaret under transporten; vem som ska betala kostnaderna och vilka skyldigheter köparen och säljaren har. Incoterms gör det därför både snabbare, enklare och säkrare att göra affärer för importörer, exportörer, jurister, transportörer och försäkringsbolag över hela världen.

En affärs lönsamhet kan falla på om något oförutsett inträffar under leveransen. Val av rätt leveransvillkor är därför av största vikt för att undvika kostsamma överraskningar. Inte sällan är det faktiskt motparten som bestämmer vilka villkor som ska gälla vid leverans. Då gäller det att man har klart för sig vad dessa villkor innebär när det gäller kostnader och risker.

I den här kursen kommer vi särskilt att behandla och diskutera fallgropar och strategier. Kursen innefattar en total genomgång av Incoterms, men övningsexempel och särskilda avsnitt kommer även att behandla transport-, betalnings- och försäkringsfrågor i olika situationer. Deltagarna kommer också att få möjlighet att pröva sina kunskaper på praktiska fall i workshops. Vi håller kursen live online med begränsat antal deltagare för att skapa ett interaktivt lärotillfälle.

Vem riktar sig kursen Incoterms® 2020 till?            
Kursen riktar sig till alla som i företag eller bank kommer i kontakt med frågor och den praktiska hanteringen av export/import. Kursdagen är också ett tillfälle för specifika frågor som rör deltagarens företag. Många företag ser det som en viktig investering att erbjuda sin personal denna utbildning. Goda kunskaper om Incoterms® är viktiga för försäljare, inköpare, logistik- och ekonomipersonal som ofta ansvarar för att upprätta eller tolka kontrakten där termerna används.

Den 1 januari i år trädde de uppdaterade reglerna, Incoterms®2020, i kraft. Säkerställ att du och dina kollegor har uppdaterat er om förändringarna!

Pris
Regelboken Incoterms®2020 i sv/eng utgåva (värde 840:-) samt annat kursmaterial ingår i priset.
Medlemmar erhåller rabatt.

Plats

  • Stockholm

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för ICC Sweden

Om ICC Sweden

I över 100 år har Internationella Handelskammaren, ICC, arbetat för att underlätta internationell handel. En viktig del av detta är utvecklingen av praktiska verktyg som företag kan använda i sina affärer världen över. Ett av de mest kända är Incoterms®, som utgör ett globalt språk för leveransvillkor och dagligen används i miljontals avtal globalt.

Utbildningstyper
Kompetensutveckling / Kurs
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök