Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

YH Integrerad Trafikflygarutbildning - Bli pilot

OSM Aviation Academy AB
Transport & Logistik
YH Integrerad Trafikflygarutbildning - Bli pilot beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Heltid
Studielängd
2 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

YH Integrerad Trafikflygarutbildning tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som First Officer på ett europeiskt flygbolag. Utbildningen passar dig som är intresserad av att bli pilot, jobba som yrkespilot eller som vill gå en integrerad flygutbildning.

Det är ett helomfattande integrerat flygutbildningsprogram där teori- och flyglektioner mixas, vilket ger dig en spännande balans mellan akademiska studier och praktisk flygning. Utbildningen tar 2 år att genomföra - 1,5 års flygträning följt av 6 månaders LIA-praktik. Praktiken sker hos ett av flygbolagen vi samarbetar med och du kommer få arbeta med icke-flygande uppgifter som kommer att ge dig en bredare förståelse av vad som krävs för att driva ett flygbolag.

Pilotutbildningens mål
Målet med pilotutbildningen är att du ska fylla behoven och kraven arbetsmarknaden ställer idag vad gäller att flyga på ett professionellt och säkert sätt. Pilotutbildningen ges i huvudsak på svenska men en stor del av studielitteraturen och kommunikationen i flygplanen sker på engelska.

De ämnen du kommer att studera under din utbildning är indelade i tre faser:

Fas 1 

 1. Meteorology (MET)
 2. Principles of Flight (POF)
 3. Communications (COM) - IFR och VFR
 4. Human Performance and Limitations (HPL)

Fas 2

 1. Radio Navigation (RNAV)
 2. General Navigation (GNAV)
 3. Air Law (ALW)
 4. Airframes, Powerplants, and system (ASP)

Fas 3

 1. Instrumentation (INS)
 2. Flight Planning and Monitoring (FPM)
 3. Operational Procedures (OPP)
 4. Mass and Balance (M & B)
 5. Performance (PER)


Ansökan öppnar 1:a augusti och sträcker sig till 30:e september kl. 23:59. Därefter sker en urvalsprocess där samtliga behöriga sökande kallas till ytterligare tester i oktober, varav 60 går vidare till intervju under november månad.

Plats

 • Västerås

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för OSM Aviation Academy AB

Om OSM Aviation Academy AB

OSM Aviation Academy grundades 1963 och är idag en av Sveriges ledande flygskola inom pilotutbildning. Våra integrerade program tar dig från ingen eller lite flygerfarenhet till Airline Ready Pilot på 2 år. Vi erbjuder professionell pilotubildning vid flygskolarna i Fort Lauderdale (USA), Arendal (Norge) och Västerås (Sverige).

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH), Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök