Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Miljö och hållbar utveckling, Umeå, Distans

Folkuniversitetet Umeå
Transport & Logistik
Miljö och hållbar utveckling, Umeå, Distans beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Halvfart
Studielängd
12 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

"Hållbarhet handlar om att leva inom gränsen för vad jorden klarar, men samtidigt skapa något som ger livet högre kvalitet"

Mer än hälften av Sveriges små och medelstora företag arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor, ett av de vanligaste områden för hållbarhetsarbete rör inköp och transport. Kompetensbehovet inom handel- och transport­näringen är därför stort då många företag efterfrågar ekonomiska, smarta och hållbara lösningar.

Utbildningens mål:
Efter utbildningen har du kunskaper om förutsättningar för en hållbar miljöutveckling och hur man planerar klimatsmarta transporter. Du kan juridiken som omger transporter och kan göra livscykelanalyser som utgångspunkt för förbättringsarbete och beräkna energiåtgången för olika transportlösningar.

Upplägg:
Utbildningen ges på halvfart distans online och du kan själv välja om du deltar på dag- eller kvällstid.

Utbildningsstart:
Den 30 augusti 2021

Omfattning:
12 veckor, 30 Yh-poäng, halvfart, distans

Behörighet:
Grundläggande behörighet samt minst två års arbetslivserfarenhet inom transport, industri, bygg, anläggningsbranschen eller handel.

Plats

  • Distans

Kommande utbildningsstarter

Distans

Utbildningsstart
2021-08-30

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Folkuniversitetet Umeå

Om Folkuniversitetet Umeå

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Kunskap förändrar
Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och för samhällsutvecklingen i stort. Folkuniversitetet är ett studieförbund som ska vara en naturlig mötesplats för människors fria kunskapssökande – för lärande, kulturupplevelser och möjlighet till reflektion.

Idag består Folkuniversitetet av fem olika stiftelser med säte i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Därtill finns ett gemensamt förbundskansli. I våra styrelser sitter representanter från såväl universiteten, studentkårerna och Folkuniversitetsföreningen.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök