Blocket Utbildning är en del av

Transporträtt och digitala dokument för speditörer och logistiker

YRGO
Juridik
Transport & Logistik
Transporträtt och digitala dokument för speditörer och logistiker beskrivande bild
Sammanfattning
Utbildningstyp
Yrkeshögskola (YH)
Studietakt
Deltid
Studielängd
9 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök
Kort om utbildningen

En kort YH-utbildning på distans för dig som är yrkesverksam och behöver kompetensutveckling inom transporträtt i en digital miljö. Utbildningen är kostnadsfri och du läser den parallellt med ditt arbete.

Om utbildningen Transporträtt och digitala dokument för speditörer och logistiker
Utbildningen ger dig uppdaterade och fördjupade kunskaper om de regler, lagar, konventioner, avtal och dokument som styr internationella transporter. Du får kunskaper om och praktiska färdigheter i att hantera digitala transporträttsliga dokument. Utbildningen ger även praktiskt tillämpbara kunskaper om och färdigheter i att hantera claims (reklamationer) på ett juridiskt korrekt sätt.

Genom utbildningen lär du dig att utforma offerter på ett fackmässigt sätt. Vidare lär du dig att utfärda, använda och tolka de relevanta frakthandlingar och dokument som används vid internationella logistik- och speditionsuppdrag. Du får även aktuella och fördjupade kunskaper om de olika regelverkens transporträttsliga betydelse för att kunna arbeta internationellt med export och import inom alla transportslag.

Målgrupp och förkunskaper
Utbildningen vänder sig till yrkesaktiva som behöver fördjupa, bredda eller komplettera sina kunskaper inom transporträtt i en digital miljö.

För att kunna bli antagen till utbildningen måste du uppfylla följande:

  • Grundläggande behörighet, vilket innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.
  • Minst 1 års erfarenhet av arbete inom spedition, transportplanering, logistik eller motsvarande.
Logga för YRGO
Om YRGO

Vi har ett brett urval av yrkeshögskoleutbildningar för dig som vill skaffa dig ett yrke, för dig som vill byta yrke och för dig som vill fördjupa dig i ett yrke.

Utbildningstyper
Yrkeshögskola (YH)
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök