Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

YKB Fortbildning

TMA Örebro
Transport & Logistik
YKB Fortbildning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
35 timmar
Pris
På förfrågan
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Samtliga delkurser för både godstransporter och persontransporter.
Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför finns en lag som reglerar krav på yrkesförarkompetens för att få utföra sådana transporter. Yrkeskompetensbeviset gäller i fem år. Därefter krävs att föraren genomgått en återkommande fortbildning vart femte år för att förnya beviset. Kursen är på 35 timmar och är uppdelad på 5 delkurser á 7 timmar. Det finns inget krav på att gå delkurserna i kronologisk ordning. 

Kraven tillämpas sedan den 10 september 2008 för persontransporter med buss och från den 10 september 2009 för godstransporter med tung lastbil. Lagen bygger på ett direktiv som är antaget av EU och den gäller förare av transporter med fordon som kräver körkortsbehörigheterna C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D eller DE.

Kraven på yrkesförarkompetens gäller i alla länder inom EU samt i Norge, Island och Liechtenstein, det vill säga alla EES-stater.

Plats

  • Örebro

Kommande utbildningsstarter

Örebro

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för TMA Örebro

Om TMA Örebro

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök