Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Barnskötare - ett utvecklande jobb med Sveriges framtid

Eductus
Utbildning
Barnskötare - ett utvecklande jobb med Sveriges framtid beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
75 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Som barnskötare ger du barnen en trygg och stimulerande vistelse på förskolan då deras föräldrar arbetar. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av jobbet. I det vardagliga arbetet hjälps barnskötare och förskollärare åt med arbetsuppgifterna, men det är förskolläraren som har det pedagogiska ansvaret. Barnskötaren ser till att alla barn får uppmärksamhet, att alla får vara med och leka och att inget barn kommer till skada. Barnskötaren äter med barnen, läser sagor och kanske lagar mat, bakar eller planterar växter tillsammans med dem.

Om utbildningen
Detta är en yrkesutbildning inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Du kan läsa din utbildning inom barn och fritid i klassrum eller på distans. Utbildningen omfattar 1400 poäng och du kan komplettera din utbildning med Svenska 1, Svenska som andraspråk 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1 och gymnasiearbete upp till 1600 poäng.

Vilka arbetsplatser kan man jobba på?
Oftast arbetar barnskötare på en kommunal eller privat förskola. Som barnskötare kan man också arbeta i sitt eget hem, då kallas man dagbarnvårdare. Barnskötare arbetar även inom öppna förskolan, eller på sjukhusens barnavdelningar.

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Eductus

Om Eductus

Hos oss på Eductus kan du läsa ett brett utbud av kurser och yrkesutbildningar för vuxenstuderande, antingen på plats i skolan eller på distans. Vi har ett tydligt fokus på jobb. Vägen till jobb kan se olika ut beroende på din bakgrund. Hos oss stärker du upp din kompetens med det du behöver. Vårt uppdrag är att du så snabbt som möjligt ska lära dig det du behöver för att få jobbet.

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning, som finns på 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder bland annat komvux, sfi och yrkesutbildning. Vi tror på alla människors lika värde och vill bidra till ett starkare Sverige. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Läs mer och ansök