Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Utbildningar inom Förskollärare

5 utbildningar hittades
Välj filter
Studietakt
Sen ansökan
Plats

Utbildningar inom Förskollärare

5 utbildningar hittades

Beskrivande bild för utbildningar inom FörskollärareTa hand om våra yngsta barn på bästa sätt. Gå en utbildning som förskollärare där du lär dig pedagogik och hur du gör små barns vardag lärorik och rolig. Intressanta studier som ger goda jobbchanser. Läs mer

Förskollärare, 210 hp

 • Universitet / Högskola
 • Jönköping
 • 3,5 år
 • 100%
Jönköping University logotyp

Vill du arbeta med och göra skillnad för yngre barn? Som förskollärare arbetar du med att utmana de yngre barnens lärande och utveckling. Under utbildningen får du ett vetenskapligt och pedagogiskt förhållningssätt, teoretisk förståelse, praktiska kunskaper och personlig utveckling. Förskollärare - Utbildningens innehåll Genom utbildningen utvecklas dina kunskaper om barns lek, utveckling och lärande ur olika perspektiv, estetiska uttrycksformer, barns kommunicerande samt deras utforskande i matematiska aktiviteter, naturvetenskap och teknik. Alla våra utbildningsprogram fokuserar även på hållbarhet. Praktik och utlandsstudier Det ingår 20 veckor verksamhetsförlagd utbildning (VFU) fördelat på fyra tillfällen där du bland annat får vara med om professionshöjande seminarier där du får dela dina erfarenheter. VFU genomförs på särskilt utvalda skolor/förskolor, som har en hög andel utbildade handledare. I den senare delen av utbildningen finns möjlighet att göra VFU utomlands eller studera vid något av våra partneruniversitet. Efter utbildningen Som förskollärare kan du arbeta i pedagogiska verksamheter, som förskolor, öppna förskolor, familjecentraler och förskoleklasser. Du kommer att ansvara för att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen och den pedagogiska verksamheten, samt för systematiskt kvalitetsarbete. Det råder brist på förskollärare och möjligheten till arbete efter examen är stor. När du tar din förskollärarexamen hos oss står du på gedigen grund och är väl förberedd för ditt kommande yrke.

Start Höst 2021

Jönköping University
Jönköping University logotyp

Förskollärarprogrammet, 210 hp

 • Universitet / Högskola
 • Västervik
 • mer än 3 år
 • 100%
Campus Västervik logotyp

Som förskollärare får du följa och stödja de yngsta barnen i deras utveckling – från de första orden tills det är dags att börja skolan. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om att upptäcka naturen, prova på digitala verktyg eller matematik. Din roll som förskollärare är att stimulera de yngsta barnen i ett lekfullt lärande, men också att anpassa undervisningen till olika åldrar och förutsättningar. Utbildningen varar i tre och ett halvt år och som utbildad förskollärare kan du arbeta i både förskola och förskoleklass. Föreläsningar och seminarier sänds från utbildningen i Norrköping och du ingår i en studiegrupp med andra studenter på din studieort. Några träffar kan komma att förläggas i Norrköping. Utbildningen ger dig möjligheter till internationellt utbyte, till exempel genom att läsa såväl kurser som verksamhetsförlagd utbildning (VFU) utomlands.

Start Höst 2021

Campus Västervik
Campus Västervik logotyp

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

 • Universitet / Högskola
 • Göteborg
 • 3 år
 • 100%
Göteborgs universitet logotyp

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

Göteborgs universitet
Göteborgs universitet logotyp

Förskollärarutbildning - Flexibel variant

 • Universitet / Högskola
 • Malmö
 • 3 år
 • 100%

Som förskollärare har du ett kreativt och viktigt arbete med att stödja de allra yngsta i deras utveckling och sociala relationer. Vill du vara med och lägga grunden till barns livslånga lärande är förskollärarutbildningen rätt för dig. I utbildningen läser du kurser inom pedagogiska, didaktiska och omsorgsetiska kunskapsområden för att förbereda dig för arbete med yngre barn i förskola. Utbildningen ger dig teoretisk fördjupning inom centrala områden, och praktisk tillämpning genom verksamhetsförlagda kurser (praktik) på en förskola. Du kan välja att läsa den ordinarie förskollärarutbildningen, förskollärarutbildning med musikprofil eller en flexibel variant av utbildningen. Efter utbildningen har du gedigen kunskap om hur du leder pedagogisk verksamhet i förskola utifrån varje barns förutsättningar och de gemensamma verksamhetsmålen.

Malmö universitet
Malmö universitet

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

 • Universitet / Högskola
 • Göteborg
 • 3 år
 • 100%
Göteborgs universitet logotyp

Vill du arbeta som lärare och vara en av dem som utvecklar framtidens nyckelpersoner och vardagshjältar? Grundlärarprogrammet passar dig som vill arbeta med barn i skola eller fritidshem. Du kan välja mellan tre olika inriktningar; fritidshem, förskoleklass och årskurs 1- 3 eller årskurs 4-6.Genom att fånga upp barns nyfikenhet och glädje att lära är du med och utvecklar och lägger grunden till deras kunskaper och förmågor. Oavsett vilka yrken eller vägar barnen väljer i framtiden spelar du som lärare en viktig roll.Om inriktningen mot förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3Inriktning vänder sig till dig som vill arbeta som lärare för elever i åldrarna 6-10 år.Du tar emot barn i övergången mellan förskola och skola och följer dem genom de första skolåren.

Göteborgs universitet
Göteborgs universitet logotyp

Utbildning till förskollärare

För dig som arbetar som barnskötare och vill ta nästa nivå eller för dig som vill omskola dig helt – en utbildning till förskollärare kan berika dig stort! Yrket som förskollärare handlar både om pedagogiska lekar och dans, sång och högläsning samt förberedelse för skolan. Genom en förskollärarutbildning bidrar du till barns utveckling tidigt i livet. Hos oss på Blocket Utbildning hittar du allt ifrån kompletta förskollärarprogram på universitet till mindre specialinriktningar som barnskötare. 

Ge den framtida generationen en bra start!

Det är när vi är barn som vi så smått formas till individer för att växa upp med de bästa förutsättningarna. Var med och bidra till nästa generation genom att gå en förskollärarutbildning och bli en viktig del av barnens utveckling och kommunikationsförmåga. 

Förskollärarprogrammet

På flera universitet och högskolor runt om i landet kan du läsa förskollärarprogrammet på cirka 3 års studietid där du fokuserar på barns utveckling genom det lekfulla lärandet. Pedagogiska lekar och samtal växlas med upptäckter i naturen, hur man bemöter varandra i grupp och hur barnen lär sig bli självständiga individer. Dessutom förbereder du barnen inför den väntande skolgången och första klass. Programmen berättigar till studielån från CSN. I vissa fall har du chans att studera en del utomlands.

Vill du ta nästa steg?

Bland våra annonser finner du även utbildningar till förskollärare för dig som redan har erfarenhet, kanske som barnskötare. Dessa utbildningar hjälper dig ta steget vidare så du kan växa både inom yrket och som person.

 • Förskollärarutbildning för pedagogiskt verksamma, det vill säga för den som redan har några års erfarenhet av att jobba med barn. Välj att läsa på distans eller heltid och arbeta vid sidan av.

Bli barnskötare och stötta förskolläraren

Om du hellre vill läsa en lite kortare utbildning eller arbeta med en mindre roll inom förskolläraryrket, kan du välja att bli barnskötare eller specialistbarnskötare och handleda grupper eller vara en nyckelperson inom olika projekt. Läs mer om specialistinriktningar bland våra annonser!

Till toppen