Hitta en utbildning som passar just dig!
Här på Blocket Utbildning har vi massvis av utbildningar, kurser och program.

Utbildningar inom Förskollärare

1 utbildningar hittades
Utbildningstyp
Studieform
Studietakt
Studielängd
Avgifter
Sen ansökan
Utbildningsstart
Plats

Utbildning till förskollärare

För dig som arbetar som barnskötare och vill ta nästa nivå eller för dig som vill omskola dig helt – en utbildning till förskollärare kan berika dig stort! Yrket som förskollärare handlar både om pedagogiska lekar och dans, sång och högläsning samt förberedelse för skolan. Genom en förskollärarutbildning bidrar du till barns utveckling tidigt i livet. Hos oss på Blocket Utbildning hittar du allt ifrån kompletta förskollärarprogram på universitet till mindre specialinriktningar som barnskötare. 

Ge den framtida generationen en bra start!

Det är när vi är barn som vi så smått formas till individer för att växa upp med de bästa förutsättningarna. Var med och bidra till nästa generation genom att gå en förskollärarutbildning och bli en viktig del av barnens utveckling och kommunikationsförmåga. 

Förskollärarprogrammet

På flera universitet och högskolor runt om i landet kan du läsa förskollärarprogrammet på cirka 3 års studietid där du fokuserar på barns utveckling genom det lekfulla lärandet. Pedagogiska lekar och samtal växlas med upptäckter i naturen, hur man bemöter varandra i grupp och hur barnen lär sig bli självständiga individer. Dessutom förbereder du barnen inför den väntande skolgången och första klass. Programmen berättigar till studielån från CSN. I vissa fall har du chans att studera en del utomlands.

Vill du ta nästa steg?

Bland våra annonser finner du även utbildningar till förskollärare för dig som redan har erfarenhet, kanske som barnskötare. Dessa utbildningar hjälper dig ta steget vidare så du kan växa både inom yrket och som person.

  • Förskollärarutbildning för pedagogiskt verksamma, det vill säga för den som redan har några års erfarenhet av att jobba med barn. Välj att läsa på distans eller heltid och arbeta vid sidan av.

Bli barnskötare och stötta förskolläraren

Om du hellre vill läsa en lite kortare utbildning eller arbeta med en mindre roll inom förskolläraryrket, kan du välja att bli barnskötare eller specialistbarnskötare och handleda grupper eller vara en nyckelperson inom olika projekt. Läs mer om specialistinriktningar bland våra annonser!

Till toppen