Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Allmän kurs – konstnärlig inriktning

Kyrkeruds folkhögskola
Kultur & Design
Utbildning
Allmän kurs – konstnärlig inriktning beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Folkhögskola
Studietakt
Heltid
Studielängd
1-3 år
Pris
Avgiftsfritt
CSN
Ja
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Allmän kurs – konstnärlig inriktning vänder sig främst till dig som saknar gymnasieutbildning och har ett särskilt intresse för bild och form. Det kan vara ett första steg för att studera konst eller andra högre utbildningar.

Du kan få grundläggande behörighet efter ett, två eller tre år. Det beror på vilka förkunskaper du har. Du studerar främst svenska, matematik och samhällskunskap, religion, naturkunskap, engelska och historia som är så kallade gymnasiegemensamma ämnen. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt.

I studierna ingår källkritik, studieteknik, informationsteknik, muntlig och skriftlig framställning. Du läser även estetiska ämnen som teckning, måleri, textil, keramik, grafik, foto och skulptur.

Du studerar i teman och projekt, ibland individuellt och ibland i grupp. Diskussioner och erfarenhetsutbyte i klassrummet är en viktig del av arbetet. Stor vikt läggs vid ditt eget kunskapssökande och dina egna reflektioner. Gemensamma föreläsningar och temadagar är en del av utbildningen.

Bo på vårt internat
Du kan bo på skolans internat under din studietid och umgås med andra likasinnade från våra övriga utbildningar. Många ser tillbaka på sin studietid med värme och glädje där de träffat vänner för livet. 

Plats

  • Årjäng

Kommande utbildningsstarter

Årjäng

Utbildningsstart
Höst 2021

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Kyrkeruds folkhögskola

Om Kyrkeruds folkhögskola

50 års historia och höga konstnärliga ambitioner

Välkommen till konstskolan i Värmland. Här finns det möjligheter att utvecklas inom en mängd olika konstformer. Här kan du arbeta med måleri, textil, keramik, konstgrafiska tekniker, foto och skulptur.

Utbildningstyper
Folkhögskola
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök