Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Collegelinjen

Södra Vätterbygdens folkhögskola
Utbildning
Collegelinjen beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
1 år
Pris
1 250 kr
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Plugga i USA på Augustana College eller North Park University
Collegelinjen är en internationell linje med utbyte av studerande med North Park University i Chicago och Augustana College i Rock Island, Illinois. Collegelinjen och att plugga i USA handlar om att bli flytande i engelska, bygga på sina högre studier, uppleva amerikansk kultur och träffa nya vänner.

Ett utbytesår för både svenskar och amerikaner
På Collegelinjen läser du på Svf på höstterminen och studerar i USA på North Park University eller Augustana College på vårterminen.

När du är på Svf följer du ett fast studieprogram och förbereder dig på olika sätt för terminen i USA. Väl där kan du välja ämne efter intresse och det som passar dina framtida studieplaner bäst. Du kan också prova på att sjunga i gospelkör i Chicago om du vill.

När du kommer till USA har du redan amerikanska vänner på skolan – de amerikanska studenterna som tillbringade hösten på Svf.

Efter vårterminen kan du välja att fortsätta att studera vidare i USA. På bara två ytterligare år når de en akademisk grundexamen, Bachelor of Art, motsvarande en fil kand i Sverige. Väljer du att återvända till Sverige vet du att du talar flytande engelska, att du har vässat din studieförmåga och har skaffat dig en erfarenhet för livet.

Plats

  • USA

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Södra Vätterbygdens folkhögskola

Om Södra Vätterbygdens folkhögskola

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Utbildarens webbsajt
Läs mer och ansök