Vi stödjer tyvärr inte din webbläsare. Uppgradera till senaste versionen för mer säkerhet, högre hastighet och den bästa upplevelsen av Blocket Utbildning.

Blocket Utbildning är en del av

Elevassistent - arbeta med barn som behöver extra stöd

Eductus
Utbildning
Elevassistent - arbeta med barn som behöver extra stöd beskrivande bild

Sammanfattning

Utbildningstyp
Yrkesutbildning
Studietakt
Heltid
Studielängd
75 veckor
Pris
Avgiftsfritt
CSN
CSN-berättigad
Läs mer och ansök

Kort om utbildningen

Vill du arbeta med barn som behöver extra stöd i skolan?
I så fall är utbildningen till elevassistent inom barn och fritid intressant för dig. Elevassistenter arbetar med barn och ungdomar som har behov av särskilt stöd. Det kan till exempel handla om hjälp att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Det kan också vara elever med annat modersmål än svenska som behöver hjälp i skolan.

Om utbildningen
Detta är en yrkesutbildning inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå. Du kan läsa din utbildning i klassrum eller på distans. Utbildningen omfattar 1400 poäng och du kan komplettera din utbildning med Svenska 1, Svenska som andraspråk 1, Naturkunskap 1a1, Samhällskunskap 1a1 och gymnasiearbete upp till 1600 poäng. 

Vilka arbetsplatser kan man jobba på?
Som elevassistent arbetar du inom skolan. Många elevassistenter arbetar på särskolor eller specialskolor.

Plats

  • Stockholm

Kommande utbildningsstarter

Stockholm

Utbildningsstart
Löpande starter

För att se alla kursstarter, läs mer hos utbildaren

Logga för Eductus

Om Eductus

Hos oss på Eductus kan du läsa ett brett utbud av kurser och yrkesutbildningar för vuxenstuderande, antingen på plats i skolan eller på distans. Vi har ett tydligt fokus på jobb. Vägen till jobb kan se olika ut beroende på din bakgrund. Hos oss stärker du upp din kompetens med det du behöver. Vårt uppdrag är att du så snabbt som möjligt ska lära dig det du behöver för att få jobbet.

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning, som finns på 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder bland annat komvux, sfi och yrkesutbildning. Vi tror på alla människors lika värde och vill bidra till ett starkare Sverige. Vi är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Utbildningstyper
Yrkesutbildning
Läs mer och ansök